2013-01-16 14:32:04
Φωτογραφία για Η Πάφος συντονίζεται με την πόλη Aarhus της Δανίας για το 2017
Ενόψει της συνεργασίας της Πάφου με την πόλη Aarhus της Δανίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, εστάλη επίσημη πρόσκληση προς το Δήμαρχο της πόλης και... Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Aarhus2017 Jacob Bundsgaard, για να επισκεφθεί την Πάφο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με την επικείμενη συνεργασία, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Πάφος 2017.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως το 2017 η Πάφος θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με την πόλη της Δανίας Aarhus, και επιβάλλεται, όπως είπε, συντονισμός ενεργειών και στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Όπως ανέφερε, πριν δύο μήνες είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με την αντιπροσωπεία της πόλης Aarhus, προσθέτοντας ότι «ήμασταν σχεδόν στον ίδιο παρανομαστή και μαζί είχαμε πάρει τις πληροφορίες για τη σύνθεση και τη δομή των επιτροπών αλλά και το οργανόγραμμα που είχε τότε υποδειχθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο που προχωρήσαμε».


Ο κ. Βέργας είπε ότι η πόλη Aarhus έχει προχωρήσει στις αποφάσεις της, και πρόεδρος του οργανισμού είναι ο δήμαρχος της πόλης Aarhus με 13μελες διοικητικό συμβούλιο. Έχουν συσταθεί, συνέχισε, οι επιτροπές τους και ήδη έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή και του project manager.

Ο δήμαρχος Πάφου είπε πως η Πάφος βρίσκεται πολύ πιο πίσω από την πόλη Aarhus. Η πρώτη συντονιστική συνάντηση με τον Jacob Bundsgaard, συνέχισε, θα γίνει στην Πάφο τις επόμενες ημέρες ώστε να ταξινομηθούν οι ενέργειες των δύο πόλεων ενόψει του 2017. Ο κ. Βέργας πρόσθεσε πως τα προγράμματα αλλά και όλες οι διαδικασίες των δύο πόλεων θα πρέπει να συντονιστούν, δίδοντας την ευκαιρία στους Ευρωπαίους πολίτες να παρακολουθούν ταυτόχρονα τις εκδηλώσεις των δύο πόλεων.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ