2013-01-16 10:03:04
Φωτογραφία για Καρμπονάρα Μιλάνου
Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

7-8 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή για πιο light

5-6 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 αβγά χτυπημένα

αλάτι και πιπέρι

ξερή μυζήθρα ή παρμεζάνα

για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια με τον τρόπο που ξέρουμε και

σβήνουμε τη φωτιά.

Στραγγίζουμε, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα

και αμέσως προσθέτουμε τα αβγά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα ώστε

να μπορέσει να ψηθεί το αυγό από τα ζεστά μακαρόνια.

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και

σωτάρουμε το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα, μέχρι να

ροδίσει το κρεμμύδι καλά.

Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα

όσο είναι ζεστά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

TIPS

Η συνταγή είναι από το ένθετο των Νέων "Ονειρικές υγιεινές γεύσεις" με

δικές μου πινελιές.

Αν αντί για γαλοπούλα χρησιμοποιήσετε μπέικον, καλό είναι να το

σοτάρετε μόνο του πριν το ρίξετε στο κρεμμύδι για να φύγει το περιττό λίπος.

 

www.ofono.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ