2013-01-16 09:45:26
Φωτογραφία για Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τις κάλπες
Στον αριθμό των καλπών που θα στηθούν στη Βουλή αναφορικά με τη συγκρότηση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εστιάζεται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση, μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου...όπου θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία θα κατατεθούν οι προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να τοποθετηθούν. Αν κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις, θα ληφθεί γνωμοδοτική απόφαση την οποία στη συνέχεια θα κληθεί να επικυρώσει ή να απορρίψει η Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ζητήσει τρεις κάλπες όσες και οι προτάσεις προανακριτικής που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα (σ.σ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για Γ. Παπακωνσταντίνου, ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο, και Ανεξάρτητοι Ελληνες για Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο), ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη ζητήσει τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο που περιλαμβάνεται στις προτάσεις.


Αρνητική ήταν, πάντως, απάντηση του Γραφείου Τύπου της Βουλής για το αν έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Καλούν τη συνεργάτιδα του Ι. Διώτη

Στο πεδίο των ερευνών, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί η συνεργάτιδα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στην οποία, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ανέθεσε να αντιγράψει το στικάκι που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σε υπόμνημα που υπέβαλε χθες, διά του συνηγόρου του, στους οικονομικούς εισαγγελείς ο κ. Διώτης αφήνει αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ επιβεβαιώνει ότι αντέγραψε το επίμαχο USB με τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Διώτης τονίζει ότι όταν στα μέσα Ιουνίου 2011 ο αποχωρών υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του απέστειλε το USB, δεν του ανέφερε ούτε ότι υπήρχε CD, ούτε ότι αυτό είχε παραληφθεί με συνοδευτικά έγγραφα, αλλά ούτε και ότι είχε αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. «Εάν αυτό είχε συμβεί, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα το χειριζόμουν ως 'έγγραφο' και δεν θα είχα κανένα λόγο να το αντιμετωπίσω ως παράνομο αποδεικτικό μέσο», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κοπή πίττας του ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κοπή πίττας του ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ