2013-01-16 08:51:29
Φωτογραφία για Με στόχο τις τουριστικές επενδύσεις
«Ματ» με 14 κινήσεις για τη στήριξη των τουριστικών επενδύσεων φιλοδοξεί να πετύχει η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, μέσω του νομοσχεδίου που έδωσε χθες για διαβούλευση, με τίτλο «Μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις».

Συγκεκριμένα, με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, επιχειρείται η απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τις επιτελικές αρμοδιότητες του υπουργείου, με σκοπό τη διευκόλυνση των επενδύσεων, ενώ θεσπίζονται διατάξεις για την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ.

«Ο τουρισμός αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα, βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας και ουσιαστικό στήριγμα της εθνικής προσπάθειας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, δημιουργώντας ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα, απασχόληση και εισόδημα», δηλώνει στη «Ν» η υπουργός, κα Κεφαλογιάννη, και προσθέτει: «Η σημερινή κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη ενός κεντρικού πόλου στήριξης του τουρισμού στη χώρα και συνέστησε αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού
. Το σχέδιο νόμου, που εισάγεται για διαβούλευση, στοχεύει στην ανασυγκρότηση των δομών και διαδικασιών που στηρίζουν τον τουρισμό με κύριο γνώμονα την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και τη διάχυση των ευκαιριών σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στο στρατηγικό μας σχέδιο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού». Η υπουργός προσθέτει τέλος: «Δεδομένης της αναπτυξιακής σημασίας του τουρισμού στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας, προσκαλούμε όλους τους φορείς του τουρισμού να συμμετάσχουν στη δημόσια αυτή διαβούλευση, διατυπώνοντας τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους στις προτεινόμενες ρυθμίσεις. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Τσίπρας στον Πρόεδρο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Τσίπρας στον Πρόεδρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ