2013-01-15 18:42:00
Φωτογραφία για Εχεις μαχαίρι; Τρως πεπόνι!
του Βασίλη Χιώτη

Πριν βιαστούν ορισμένοι στην κυβέρνηση να πανηγυρίσουν επειδή δήθεν αλλάζουν τα πάντα στην Ελλάδα ας απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: Ισχύει ακόμη στην χώρα μας η παροιμία «όποιος έχει μαχαίρι τρωει πεπόνι»;

Γιατί την ώρα που φορολογούνται οι πάντες με δίκαιο τρόπο, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Οικονομικών, συμβάλλοντας στην προσπάθεια σταθεροποίησης της χώρας, εξαιρούνται ακόμη από την φορολογία, οι ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών αναψυχής και οι εκδίδοντες πλαστά και εικονικά τιμολόγια!

Οι πρώτοι επρόκειτο να φορολογηθούν, αλλά η σχετική διάταξη αποσύρθηκε από τη Βουλή, για να αποφευχθεί όπως είπαν, το ενδεχόμενο διπλής φορολόγησής τους. Λες και τα αυτοκίνητα δεν φορολογούνται διπλά; Λες και τα ακίνητα των φουκαράδων δεν φορολογούνται διπλά;

Γιατί αποσύρθηκε και η διάταξη για την τιμωρία όσων εξέδοσαν πλαστά τιμολόγια, δεν είναι γνωστό ακόμη. Αλλά πιθανότατα συνέβη, ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια με τους βολεμένους και τους επιτήδειους. Εχουν μαχαίρι και συνεχίζουν να τρώνε πεπόνι, όταν όλοι οι άλλοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, μαγαζάτορες κι εργάτες, τη βγάζουν με τις πεπονόφλουδες.


Ας απαντήσει λοιπόν ο κ. Σαμαράς, που παρεμβαίνει μέχρι τώρα όπου βρει το άδικο και δήλωνε πρόσφατα από τις Βρυξέλλες ότι όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι:

Γιατί δεν φορολογούνται το ίδιο οι σκαφάτοι με τους «γιωταχήδες»;

Γιατί δεν έχουν ακόμη τιμωρηθεί όσοι εξαπατούσαν χρόνια το κράτος και θησαύριζαν;

Γιατί ακόμη δεν έχουν εξομοιωθεί οι υπάλληλοι της Βουλής με τους απλούς δημόσιους υπαλλήλους;

Μήπως γιατί έχουν ακόμη μαχαίρι και τρώνε πεπόνι; 

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ