2013-01-15 15:46:25
Φωτογραφία για Από παιδί-θαύμα παιδο-βούβαλος!
Συγκλονίζει η «ελεύθερη πτώση» που πήρε με ραγδαίους ρυθμούς η καριέρα του Μάικλ Τζόνσον. Πριν από πέντε χρόνια ο Αγγλος μέσος προοριζόταν για μεγαλεία και το μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό. Στην Μάντσεστερ Σίτι, τον σύγκριναν με τον Κόλιν Μπελ, τον διασημότερο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου, ενώ ο Σβεν Γκόραν Ερικσον πίστευε πως θα αποτελούσε το νέο μεγάλο αστέρι της εθνικής Αγγλίας.

Όμως μια σειρά από τραυματισμούς αλλά και προσωπικά του σφάλματα τον μετέτρεψαν από το νεαρό, λεπτό και ντελικάτο αγόρι που ήταν σε κάτι που σίγουρα δεν θυμίζει ποδοσφαιριστή! Στα 24 του χρόνια ο Τζόνσον είναι χωρίς ομάδα και η φωτογραφία που κυκλοφόρησε την Δευτέρα (14/1) προκάλεσε ποικίλη σχόλια στην Αγγλία.

Το 2004 η Σίτι τον απέκτησε από τις ακαδημίες της Εβερτον. Χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια για να χτυπήσει θέση στην ενδεκάδα των «πολιτών» και την σεζόν 2006-07 ο Στιουάρτ Πιρς τον χρησιμοποίησε σε 10 παιχνίδια. Την επόμενη χρονιά όλα έδειχναν πως θα έκανε το μεγάλο «μπαμ».


Σκόραρε δύο υπέροχα γκολ κόντρα σε Ντέρμπι και Αστον Βίλα αλλά ένας φρικιαστικός τραυματισμός και μια διπλή χειρουργική επέμβαση στην κήλη τον κράτησαν για τέσσερις μήνες εκτός δράσης.

Την επόμενη σεζόν ο Μαρκ Χιούζ ανέλαβε την Σίτι και τον «ερωτεύτηκε». Η Σίτι του έδωσε νέο πενταετές συμβόλαιο έναντι 25 χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα προκειμένου να προλάβει την Λίβερπουλ που πρόσφερε 10 εκατ. λίρες για την απόκτησή του. Ομως τον Σεπτέμβριο υπέστη υποτροπή στον παλιό του τραυματισμό και έχασε όλη την σεζόν.

Την περίοδο 2009-10 έκανε μόλις δύο συμμετοχές και την επόμενη καμία. Γι αυτό δεν οφείλεται μονάχα ο τραυματισμός του αλλά και το γεγονός πως τα έριξα στα πάρτι με αποτέλεσμα να χάσει την φόρμα του και να πάρει πολλά κιλά.

Πέρυσι η Σίτι τον παραχώρησε δανεικό στην Λέστερ του Σβεν Γκόραν Ερικσον έναντι μιας (!) λίρας αλλά τον Γενάρη οι «αλεπούδες» τον έστειλαν πίσω εξαιτίας νέου τραυματισμού. Η τελευταία φορά που το όνομα του απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν όταν συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.500 λιρών. Παράλληλα του απαγορεύτηκε να οδηγεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Την Τετάρτη (15/1) και αφού δημοσιεύτηκε η φωτογραφία που βλέπεται, διέρρευσε πως η Σίτι του έλυσε το συμβόλαιο λίγο πριν τα Χριστούγεννα sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ