2013-01-15 15:20:07
Φωτογραφία για Ακόμα μία απευθείας ανάθεση για τα σκουπίδια στο Δήμο Καλαμάτας
Στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για έλεγχο η διαδικασία...Σε ακόμα μία απευθείας ανάθεση για τη μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων του, μέσω του εργολάβου Θ. Καράμπελα, προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το δήμαρχο Παν. Νίκα και η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση καλείται να την εγκρίνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του θέματος, την οποία υπογράφει ο κ. Νίκας, μετά τη διακοπή της κομποστοποίησης η παραπάνω διαδικασία έχει επιλεγεί ως η μοναδική, για προσωρινό διάστημα, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει με εναλλακτικές λύσεις το θέμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του προγράμματος που κινεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο με το συντονισμό που επιδιώκει με τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας όσο και εναλλακτικά, με μίσθωση κατάλληλων οικοπεδικών εκτάσεων μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.


Πάντως, σημειώνεται ότι η παραπάνω διαδικασία θα είναι η τελευταία με αυτή τη μορφή, αφού πλέον ο Δήμος θα επανέλθει στο θέμα μετά από γνωμοδότηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων, στην οποία στέλνονται τα σχετικά έγγραφα, για να προχωρήσει στον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο.

Το χρονικό διάστημα της νέας σύμβασης θα είναι ένας (1) μήνας που εκτιμάται ότι θα γνωμοδοτήσει η ανεξάρτητη αρχή. Το δε συνολικά προϋπολογιζόμενο ποσό θα ανέλθει σε 180.000 ευρώ. Η αποζημίωση του εργολάβου για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει είναι 67,96 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ανά τόνου φορτίου απορριμμάτων, και το συγκεκριμένο κόστος θα βαρύνει τον υπό σύνταξη προϋπολογισμό του 2013.

tharrosnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ