2013-01-15 14:09:02
Φωτογραφία για  “Ανοίγουν” 578 επαγγέλματα
Στα 578 φτάνουν προς το παρόν τα επαγγέλματα που είτε «απελευθερώνονται» είτε «προσαρμόζονται». Τα συγκεκριμένα επαγγέλματα καταγράφονται σε λίστα που διατηρεί η κυβέρνηση και που ανανεώνεται με τις πληροφορίες που παρέχουν τα υπουργεία για τα επαγγέλματα που επιβλέπουν.

Βέβαια η «απελευθέρωση» είναι διαφορετική ανά κλάδο και περιλαμβάνει από νομικούς και μηχανικούς, χημικούς και ξεναγούς έως μακιγιέζ, επαγγέλματα υγείας, παιδείας, τεχνίτες και γενικότερα το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου παροχής υπηρεσιών. Στη πλειονότητα των επαγγελμάτων καταργούνται μια σειρά από περιορισμούς εισόδου, όπως για παράδειγμα για τους κομμωτές, για τους οποίους πλέον παύει να ισχύει η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας.

Βέβαια οι αλλαγές που προβλέπει το μνημόνιο δεν έχουν τελειώσει, καθώς τους επόμενους μήνες έρχονται απελευθερώσεις που αφορούν επαγγέλματα, όπως δικηγόροι, μηχανικοί κλπ. Να σημειωθεί όμως ότι θα ακολουθήσει και νόμος διατήρησης περιορισμών για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Όπως συμφωνήθηκε με την τρόικα ο νόμος αναμένεται να περιλαμβάνει ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ και ΚΕΚ, δομές φροντίδας, την κατασκευή, πώληση και επισκευή όπλων, την προετοιμασία και πώληση εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων, το επάγγελμα του αρχαιοπώλη, των θαλασσίων μεταφορών και των μέσων αναψυχής.
ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ