2013-01-15 13:04:03
Φωτογραφία για Παράσταση στον ΟΑΕΔ Πύργου από τους οικοδόμους που διεκδικούν επιβίωση μέσα στην ανεργία
Παράσταση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Πύργο πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων χθες το πρωί. Οι οικοδόμοι στην πλειοψηφία τους άνεργοι στην περίοδο της ...οικονομικής κρίσης, ζητούν τη στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Άγγελος Μπούζης, τόνισε πως οι οικοδόμοι έκαναν γιορτές χωρίς ευρώ με το τραπέζι τους άδειο.

«Αν ήθελε το κράτος θα προχωρούσε τα έργα υποδομής να δοθεί δουλειά στον κλάδο και να υπάρξει ανάπτυξη. Δεν έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους. Πιστεύουμε στο ρητό που λέει, «άμα δε σκούξει το παιδί, δεν το ταΐζει η μάνα». Για αυτό και διεκδικούμε το δίκιο μας και δεν θα σταθούμε σε μια διαμαρτυρία.

Θα γιγαντωθούν οι δράσεις μας στο επόμενο διάστημα. Ζητάμε να δοθεί στους άνεργους οικοδόμους, το ποσό των 1400 ευρώ που παλιότερα ήταν ένα καλό μεροκάματο. Ακόμα διεκδικούμε επίδομα ανεργίας σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις στο 80% το παραπάνω ποσού.


Είναι δύο βασικά ζητήματα για να πάρει ανάσα ο εργαζόμενος στον κλάδο μας. Το ποσό των 360 ευρώ σε επίδομα είναι εξευτελιστικό και τον προσβάλει και το να του ζητούν χαράτσια από αυτό το ποσό» ανέφερε ο κ. Μπούζης. Παράλληλα προανήγγειλε μια σειρά δράσεων που ακολουθούν.

Την απεργία αύριο Τετάρτη με συγκέντρωση λόγω κακοκαιρίας στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στις 10.30 το πρωί και την παράσταση αντιπροσωπίας στο ΙΚΑ για να διεκδικήσουν οι οικοδόμοι τη σφράγιση των βιβλιαρίων ώστε όντας άνεργοι να έχουν ιατρική περίθαλψη.
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ