2013-01-15 04:22:02
Φωτογραφία για Η ανακάλυψη που μπορεί να καταπολεμήσει την ανορεξία!
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Μονπελιέ παρουσίασαν μια νέα έρευνα που εξηγεί το πως η ανορεξία έχει τον ίδιο μοριακό μηχανισμό με την υπερκινητικότητα!

Τώρα η ομάδα των ερευνητών εξηγεί πως υπάρχει ένας κοινός δεσμός μεταξύ των δυο συμπεριφορών.

Μέχρι σήμερα η σύνδεση γινόταν επειδή συσχετιζόταν με το κοινό αποτέλεσμα, να χάνεται δηλαδή γρήγορα το βάρος λόγω της αυξημένης καύσης θερμίδων.

Η ανακάλυψη έγκειται σε μια μοριακή ανωμαλία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου στα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

Η ανωμαλία ανταποκρίνεται σε μια υπερβολική δραστηριότητα του δέκτη σεροτονίνης 5-HT4, που ελέγχει την κινητική υπερδραστηριότητα των ποντικιών.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες: "Εντοπίσαμε για πρώτη φορά τις ομοιομορφίες στο μοριακό δεσμό της ανορεξίας και της υπερκινητικότητας".

Στην ίδια έρευνα επιβεβαιώθηκαν οι αντιστοιχίες μεταξύ ανορεξίας και εξάρτησης.

Η κοκαΐνη έχει ακριβώς την ίδια μοριακή δράση με την νευρική ανορεξία και για αυτ΄ν το λόγο κατατάσσεται από τους επιστήμονες στις εξαρτήσεις.

Στα πειράματα που έγιναν στα ποντίκια του εργαστηρίου, επιτεύχθηκε η ολική απεξάρτηση και η επιστροφή στην κανονική διατροφική δραστηριότητα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κοπέλες και αγόρια σε όλο τον κόσμο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ