2013-01-14 23:43:05
Φωτογραφία για Απόλυτος μύλος με τις κάλπες της προανακριτικής - Ζύμωση ακόμη και στις τουαλέτες της Βουλής
Μια μέρα πριν αποφασιστεί ο τρόπος της μυστικής ψηφοφορίας για την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των κατηγορούμενων για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ κανείς στη Βουλή δεν γνωρίζει αν τελικά θα στηθούν τρεις (όσες οι προτάσεις των κομμάτων) ή τέσσερις )(όσοι οι κατηγορούμενοι) κάλπες τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ολη την ημέρα σήμερα η υπόθεση αποτελούσε μείζον θέμα συζήτησης στο περιθώριο της συνεδρίασης για την ψήφιση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και τα πηγαδάκια απλώνονταν από το καφενείο ως την αίθουσα της Ολομέλειας και από το Περιστύλιο έως και τις τουαλέτες της Βουλής.

Και ενώ υπάρχει και η μειοψηφούσα άποψη ορισμένων ότι θα μπορούσε να στηθεί και μόνον μία κάλπη το σενάριο το οποίο φαίνεται να αποκτά ένα ελαφρύ προβάδισμα είναι οι τέσσερις κάλπες. Από μία για κάθε έναν από τους κυρίους Γιώργο Παπακωνσταντίνου (προτείνεται από όλα τα κόμματα), Ευάγγελο Βενιζέλο (προτείνεται από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Ελληνες, Χρυσή Αυγή), Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο (προτείνονται από Ανεξάρτητους Ελληνες, Χρυσή Αυγή). Μένει μόνον να διευκρινιστεί επισήμως η θέση του ΚΚΕ,κάτι το οποίο να γίνει εντός της Τρίτης).


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε στο iefimerida.gr στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις τέσσερις κάλπες.

Την ίδια ώρα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνομιλία του με το iefimerida.gr δήλωνε ότι η συνταγματικά ορθότερη επιλογή είναι οι τέσσερις κάλπες ενώ οι τρεις κάλπες θα αποτελούσε μια πολιτική επιλογή.

Παρ' όλα αυτά βουλευτές όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος αναπτύσσοντας τις απόψεις του σε πηγαδάκι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα οι τρεις κάλπες. Βεβαίως όταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να παραβιαστεί η μυστικότητα της ψηφοφορίας με τις τρεις κάλπες καθώς αν ψηφίσεις σε μία από αυτές τότε έχει δηλώσει αυτόματα την προτίμησή σου, επισήμανε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τον ίδιο προβληματισμό ανέπτυσσαν στο Περιστύλιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. Ειδικότερα ο κ. Λαφαζάνης το κόμμα του οποίου έχει ζητήσει τέσσερις κάλπες, επισήμανε ότι αν τελικά προκριθούν οι τρεις κάλπες θα πρέπει να υποχρεωθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν σε όλες καθώς θα πρέπει να προβλεφθεί να υπάρχουν ένα ψηφοδέλτιο με ΟΧΙ και ένα λευκό.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η δήλωση που έχει κάνει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος έχει εκφράσει την άποψη ότι αυτή η απόφαση καλό θα είναι να ληφθεί ομόφωνα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αρχίζει το σόου στο WRC
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αρχίζει το σόου στο WRC
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ