2013-01-14 18:12:09
Φωτογραφία για Προτίμηση Ταλάτ σε Αναστασιάδη
Την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη νίκη του Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη, υπό τις σημερινές προϋποθέσεις, για την πορεία του Κυπριακού, εξέφρασε ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μ.Α. Ταλάτ. 

Σύμφωνα με τη «Γενί Ντουζέν», ο κ. Ταλάτ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι ενδεχόμενη επικράτηση του Ν. Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές, θα αποτελεί την καλύτερη περίπτωση υπό τις σημερινές προϋποθέσεις, αφού, όπως είπε, την περίοδο του σχεδίου Ανάν ο κ. Αναστασιάδης έκανε ό,τι χρειαζόταν για την επίλυση του Κυπριακού,

προβάλλοντας παράλληλα και την άποψη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην πολιτική συμμαχία του Αναστασιάδη (με το ΔΗΚΟ).

«Να μην ξεχνούμε, όμως, ότι υπάρχει και ο Λιλλήκας, ο οποίος αποτελεί τη χειρότερη περίπτωση», συμπλήρωσε. Τη δήλωση Ταλάτ σχολίασε το Εκλογικό Επιτελείο του Γ. Λιλλήκα, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «έχει δίκαιο να ανησυχεί ο κ. Ταλάτ για την επιλογή του Γιώργου Λιλλήκα στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς ο κ. Λιλλήκας θα υπερασπιστεί και θα διεκδικήσει τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού». Προστίθεται, δε, ότι δεν προκαλεί έκπληξη η υποστήριξη του κ. Ταλάτ προς τον Νίκο Αναστασιάδη, «γιατί, όπως και το 2004, έτσι και σήμερα οι θέσεις τους συμπίπτουν».

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/549692
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ