2013-01-14 16:52:05
Φωτογραφία για Tα καρφιά πασίγνωστου Έλληνα πρωταγωνιστή: Ο Μπέζος και ο Φιλιππίδης με το που έγιναν σταρ κόλλησαν…
Oι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και βιώνει ακόμα, η δύσκολη περιπέτεια υγείας του, η αχαριστία, οι καβαλημένοι Έλληνες νέοι ηθοποιοί, είναι κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα απόπασματα της συνέντευξης που έδωσε ο Σπύρος Φωκάς στον Γιάννη Βίτσα και στο ΕΓΩ Weekly.

Αν και πάρα πολλοί ηθοποιοί της γενιάς των τριάνταπέντε -σαράντα ετών προσπάθησαν να πάνε στο Λος Άντζελες και να κάνουν καριέρα κανείς δεν πέτυχε.

Τι καριέρα να κάνουν; Πρώτα απ’ όλα δεν πας εκεί και λες «Καλημέρα σας! Ήρθα να σας σώσω».

Πιστεύετε ότι οι ορισμένοι καβάλησαν καλάμι;

Ναι. Έκαναν μία διαφήμιση και νόμιζαν ότι έφτασαν κάπου, ενώ ο Ντίνος Ηλιόπουλος έλεγε «Ακόμη μαθαίνω». Τα περισσότερα παιδιά σήμερα έχουν θράσος. Ας πάνε έξω να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Δεν το λέω μόνο για εμένα. Η Μαρία Κάλλας ήταν η μεγαλύτερη ντίβα και εδώ την αντιμετώπιζαν ως τη Μαρία τη χοντρή. Ο Μητρόπουλος ήταν διευθυντής της Metropolitan της Νέας Υόρκης και δεν τον ήξερε κανένας.


Δεν σας πονά αυτό το γεγονός;

Εννοείται. Δε μπορώ αυτές τις συμπεριφορές ορισμένων στον κόσμο γενικά όχι μόνο απέναντι στους ηθοποιούς. Εγώ στον Αλεξανδράκη μιλούσαν στον πληθυντικό και είχα κάνει ταινίες στο εξωτερικό με μεγάλους σκηνοθέτες δεν ήμουν πρωτόβγαλτος. Σήμερα μπορεί να σου πουν «Τι ζόρι τραβάς ρε φίλε». Δεν ξέρω τι φταίει και πέσαμε τόσα σκαλοπάτια κάτω.

Έχετε περάσει με πεντακόσια ευρώ ένα μήνα;

Και με λιγότερα. Όπου είχα δώσει λεφτά δεν τα ξαναείδα πίσω. Τους είπα «Περνάω δύσκολα» και μου απάντησαν «Δεν έχω να σου τα δώσω», ενώ γνώριζα ότι είχαν χρήματα.

Είναι σοκαριστικό αυτό που λέμε;

Μιλάμε για τρία, για πέντε εκατομμύρια δραχμές, που δάνεισα στο παρελθόν σε φίλους δεν τα ζήτησα από τακτ. Οπότε χάνεις και τους φίλους χάνεις και τα λεφτά.

Υπήρχαν άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο που ενώ είχαν τη δυνατότητα να σας τα δώσουν πίσω την οφειλή τους δεν σας επέστρεψαν τα χρήματα;

Ναι. Ο ένας όταν κοινός φίλος μας του είπε «Ο Φωκάς είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Από εκείνα τα λεφτά που σου είχε δανείσει, δώσ’ του τουλάχιστον ένα μέρος του ποσού για να μπορέσει να επιβιώσει» του απάντησε «Έλα μωρέ! Ο Φωκάς έχει λεφτά». Εγώ είμαι ευκολόπιστος. Όσα χρήματα είχα φέρει απέξω τέλειωσαν κάποια στιγμή ειδικά μετά τη μεγάλη φωτιά στο σπίτι μου.

Βιώσατε όντως μία πολύ μεγάλη καταστροφή στο σπίτι.

Κάηκαν κάποια χρήματα που είχα, αλλά και πολύτιμα αντικείμενα. Ευτυχώς δεν κάηκε όλο το σπίτι. Αλλά η ζημιά έγινε. Δε μπορούσες ούτε να πατήσεις μέσα. Έπρεπε να επισκευαστεί από την αρχή γιατί ήταν με ενοίκιο και για ένα διάστημα αναγκάστηκα να μείνω σε ένα μικρό δωματιάκι περίπου σαν αποθήκη. Κανένας ουσιαστικά από τον χώρο δεν ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει.

Η αλήθεια είναι ότι σας ήρθαν μαζεμένα δύο δύσκολα γεγονότα, γιατί έπειτα έπρεπε να υποβληθείτε σε χειρουργείο.

Ναι. Με έσωσε ουσιαστικά η σύντροφός μου η Λίλιαν. Πονούσε για ένα διάστημα το χέρι μου και μου είπε «Θα πάμε σε ένα γιατρό» Της έλεγα «Τι να του πω ; Θα γίνω ρεζίλι». Τελικά πήγαμε και αποδείχθηκε ότι είχα ανεύρυσμα στην κοιλιακή χώρα. Ήταν 7,8 εκατοστά. Ένας πολύ καλός μου φίλος με έστειλε στον Ερυθρό σταυρό γιατί εγώ δε είχα να πληρώσω. Δεν είχα ασφάλεια, δεν είχα τίποτα. Ο γιατρός μου είπε «Απορώ πώς ζεις». Ο γιατρός που με χειρούργησε και όλοι οι άνθρωποι του νοσοκομείου ήταν οι καλύτεροι που γνώρισα τα τελευταία χρόνια. Με σκλάβωσαν.

Αυτή την στιγμή δεν έχετε σύνταξη;

Τώρα στα 95 μου πήρα μία σύνταξη πριν από δύο μήνες. Να είναι καλά η Λίλιαν η οποία το κυνήγησε. Ευτυχώς ενδιαφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω μιας επιστολής που έστειλε ο καλός μου φίλος Δημήτρης Κολλάτος και του είπε «Περιμένεις να πεθάνει για να του δώσεις την σύνταξη;».

Έχετε απατήσει συντρόφους σας;

Βεβαίως. Δεν είμαι άγιος.

Το γνώριζαν ;

Όχι γιατί δεν ήθελα να τις ξεφτυλίσω. Δεν πήγαινα στα μπουζούκια με μία οποιαδήποτε γυναίκα. Δεν εμφανιζόμουν πουθενά και δεν έγραφαν ποτέ για μένα, γιατί δεν ήξεραν από πού να πιαστούν. Αυτό που πάντα φοβόμουν είναι ότι δεν ξέρεις ποτέ αν έχεις κάνει ένα παιδί από μία τυχαία συνάντηση ή μία σχέση μικρή.

Πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε ότι διευθυντής του Εθνικού θεάτρου θα είναι ο Γιάννης Μπέζος.

Αυτός είναι πολύ καλός ηθοποιός, κάνει όμως τον ίδιο ρόλο. Δεν έχει βαρεθεί; Θέλω να τον γνωρίσω και του πω «Ρε φίλε έχεις τέτοιες δυνατότητες, παίξε κάτι άλλο».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σας αρέσει;

Μ’ αρέσει σαν ηθοποιός, όπως και ο Μπέζος αλλά θέλω να κάνουν και άλλα πράγματα. Έχουν δυνατότητες. Τις είχαν δείξει παλαιότερα όταν δεν ήταν ακόμα σταρ και οι δύο. Με το που έγιναν σταρ κόλλησαν. Άσε πια που ακούω συνεχώς.. «Θεά» για οποιαδήποτε κοριτσάκι. Θεά είναι η Λόρεν. Εδώ τα έχουμε κάνει αχταρμά όλα και αυτό είναι άσχημο. Ισοπεδώνουμε τους πάντες. Πριν πολλά χρόνια υπήρχε ένα τρίο που λέγονταν «Los Tres Paraguayos». Ήταν παγκόσμια γνωστοί. Ήρθαν στην Ελλάδα και έσβησαν. Διέλυσαν. Εδώ διαλύεται ο κόσμος. Η Ελλάδα δεν τρώει μόνο τα παιδιά της, αλλά και τα ξένα παιδιά.

Πηγή: entertv
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ