2013-01-14 13:51:46
Φωτογραφία για Aυτήν την παράσταση πρέπει να την δουν όλοι οι Έλληνες, ακόμα και εκείνοι που την έχουν δει!
Η Αννα Βαγενά επιστρέφει ως «Αγγέλα Παπάζογλου», σε ένα μονόλογο που απογείωσε με την υποδειγματική ερμηνεία της. Από τις 14 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Μεταξουργείο.

«Μάθημα ιστορικής μνήμης» χαρακτηρίστηκε αυτή η παράσταση που απέσπασε τόσο την αγάπη του κοινού όσο και τα ενθουσιώδη σχόλια των κριτικών. Πρόκειται για την εκ βαθέων εξομολόγηση της Αγγέλας Παπάζογλου, της γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου.

Ο λόγος αυτής της σπουδαίας μικρασιάτισσας παραμένει επίκαιρος ενώ ο βαθύς κι αγνός πατριωτισμός της αποτελεί παρακαταθήκη για τις νέες γενιές. Σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της η Αννα Βαγενά, φωτίζει με τον δικό της τρόπο τη μαρτυρία της Αγγέλας Παπάζογλου. Η επιλογή του κειμένου έγινε από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης».

Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας.

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας και Αννα Βαγενά.

Σκηνικά, κοστούμια : Μάριος Σπηλιόπουλος.

Πληροφορίες: Δευτέρα στις 21.00 και Τρίτη στις 19.00. Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14-16, Αθήνα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15 ευρώ και φοιτητικό, ανέργων, συνταξιούχων: 12 ευρώ. Διάρκεια: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Τηλέφωνο: 2105234382.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ