2013-01-14 12:42:36
Φωτογραφία για ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ!
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ έφτασε τα 14 γκολ και όπως παρουσιάζει το "gazzetta.gr" είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη -με εξαίρεση τον Μέσι- που ξεπερνάει ή ισοφαρίζει σε παραγωγικότητα έξι ομάδες του πρωταθλήματος του!

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Τα επιτεύγματα του Λιονέλ Μέσι, εντάσσονται πλέον στην σφαίρα των... εξωγήινων κι εκ των πραγμάτων μοιάζει άτοπο να μπορεί να συγκριθεί οποιοσδήποτε μαζί του. Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, ο «Mr Goal» του φετινού Ολυμπιακού... «παίζει» μπάλα μόνος του σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Ο μέσος όρος εξάλλου του Αλγερινού στράικερ στο σκοράρισμα ξεπερνάει πλέον την μονάδα, αφού στα 13 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος, «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα 14 φορές! Από αυτά τα ματς δε, στα 11 ήταν βασικός, ενώ έξι φορές βγήκε αλλαγή, με τον μέσο χρόνο συμμετοχής του να φτάνει στα 75 λεπτά.

Μία ματιά στην... φτωχή παραγωγικότητα των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, είναι αρκετή για να καταδείξει το μέγεθος των επιτευγμάτων του «τρομοκράτη». Ούτε λίγο, ούτε πολύ έξι είναι οι σύλλογοι που δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν περισσότερα γκολ από αυτά που ΜΟΝΟΣ του έχει σημειώσει ως και την 17η αγωνιστική ο Τζιμπούρ! Οι τέσσερις μάλιστα εξ αυτών έχουν πετύχει λιγότερα γκολ και μόνο δύο έχουν τα ίδια.


Συγκεκριμένα οι Κέρκυρα (7), ΑΕΚ (13), Βέροια (11) και Λεβαδειακός (13), βρίσκονται στην... σκιά του Αλγερινού, ενώ τα ίδια γκολ έχουν πετύχει Ξάνθη και Άρης! Κάποιες ομάδες ακόμα βέβαια βρίσκονται οριακά πάνω από τον άσο των Πειραιωτών, όπως ο Πλατανιάς (15) και ο ΠΑΣ Γιάννινα (16), ενώ Παναθηναϊκός και Ατρόμητος, έχουν μόλις τρία περισσότερα.

Το πλέον αξιοσημείωτο βέβαια, είναι πως το επίτευγμα αυτό του... γκολεαδόρ των «ερυθρολεύκων», είναι κάτι μοναδικό στην Γηραιά Ήπειρο, με εξαίρεση πάντα φυσικά τον... υπεράνθρωπο, Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα εξάλλου, με τα 28 γκολ που έχει πετύχει στην φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόνν σε 19 ματς, ξεπερνάει περισσότερες από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα βρίσκεται πάνω από 14, ενώ έχει τα ίδια τέρματα με την Σοσιεδάδ! Από αυτές τις ομάδες βέβαια καμία δεν βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, σε αντίθεση με τον Τζιμπούρ που έχει τον 5ο Λεβαδειακό στο «ενεργητικό» του Ρόμπιν Φαν Πέρσι - 17 γκολ (Αγγλία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ξεκινώντας από το Νησί η «χρυσή» μεταγραφή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, σκοράρει ασταμάτητα. Στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει πετύχει 17 γκολ σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή όμως καμία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει πετύχει λιγότερα, με δύο μόνο (ΚΠΡ, Άστον Βίλα) από τις 20 συνολικά, να έχουν τα ίδια.

Έντισον Καβάνι - 16 γκολ (Ιταλία - Νάπολι)

Το «πολυβόλο» του Έντισον Καβάνι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Ο Ουρουγουνός στράικερ σκοράρει ασταμάτητα, μετρώντας 16 γκολ σε 17 ματς στην Serie A, όντας πάνω από Ντι Νατάλε και Ελ Σαραουί. Με τα γκολ ωστόσο που έχει πετύχει, ξεπερνάει μόνο την προτελευταία Παλέρμο (16), ενώ έχει τα ίδια με την 16η Πεσκάρα.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - 18 γκολ (Γαλλία - Παρί Σ.Ζ.)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν έχει κλείσει ούτε μισό χρόνο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας κι έχει ήδη γίνει ο... ήρωας των Παριζιάνων. Με 18 γκολ ήδη σε 17 συμμετοχές, είναι ο πρώτος σκόρερ του Σαμπιονά και παρά το ότι πρόκειται για πρωτάθλημα που δεν φημίζεται για την παραγωγικότητά του σε σχέση με την ελίτ της Ευρώπης, ξεπερνάει μόνο δύο ομάδες. Συγκεκριμένα πρόκειται για την ουραγό Νανσί (17) και την 15η Ρεμς (17).

Στέφαν Κίσλινγκ - 12 γκολ (Γερμανία - Μπάγερν Λεβερκούζεν)

Παρά το γεγονός ότι έχει τη φήμη ενός από τα πλέον επιθετικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, στην Μπουντεσλίγκα κανείς παίκτης δεν έχει ξεπεράσει τα 12 γκολ, μετά τις πρώτες 17 αγωνιστικές. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είναι ο Στέφαν Κίσλινγκ (17 συμμετοχές) της 2ης Μπάγερν Λεβερκούζεν, ξεπερνώντας σε τέρματα μόνο την τελευταία και νεοφώτιστη Γκρόιτερ Φιρτ, που έχει 11, ενώ στα ίδια βρίσκεται με την προτελευταία Άουγκσμπουργκ.

Όσκαρ Καρντόσο - 13 γκολ (Πορτογαλία - Μπενφίκα)

Άλμπερτ Μεγιόνγκ - 13 γκολ (Πορτογαλία - Βιτόρια Σετούμπαλ)

Την πρώτη θέση των σκόρερς στην Πορτογαλία, μοιράζονται δύο παίκτες ως και την 14η αγωνιστική οι Καρντόσο και Μεγιόνγκ. Όσον αφορά τον Παραγουανό φορ της Μπενφίκα έχει πετύχει 13 γκολ σε 12 ματς, ενώ ο Καμερουνέζος άσος της Σετούμπαλ έχει τα ίδια γκολ παίζοντας σε ένα παιχνίδι περισσότερο. Με το πορτογαλικό πρωτάθλημα να έχει τις ίδιες ομάδες με την Σούπερ Λιγκ, μόνο οι Ζιλ Βιθέντε και Μαρίτιμο βρίσκονται από κάτω τους, έχοντας από 12, ενώ στα ίδια βρίσκεται η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Από εκεί και πέρα, παρά τα 17 γκολ που έχει πετύχει ο Κάρλος Μπακά της Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, πλησιάζει καν κάποια ομάδα σε παραγωγικότητα, με τις Σαρλερουά και Γκέρμιναλ να έχουν από 22. Με 16 γκολ ο Βίλφριντ Μπονί της Φίτεσε είναι ο πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, ξεπερνώντας μόνο την Μπρέντα, ενώ έχει τα ίδια με την Βίλεμ. Σε ό,τι αφορά την γειτονική Τουρκία, ο Ουμούτ Μπουλούτ βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερς με 11 γκολ, ισοφαρίζοντας μόνο εκείνα της νεοφώτιστης Ελαζίγκσπορ, ενώ μετα 14 που έχει ο Γκρίφιθς της Χιμπέρνιαν στη Σκωτία, ξεπερνάει μόνο την Νταντί Γιουνάιτεντ.

Εντυπωσιακά παράλληλα είναι και τα επιτεύγματα του Ενρίκι Μκιταριάν της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μετράει 18 σε 17 συμμετοχές στο ουκρανικό πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ μετά από 18 αγωνιστικές. Από τις 16 μάλιστα ομάδες της κατηγορίας, επτά είναι αυτές που δεν τον ξεπερνούν σε παραγωγικότητα, μία δηλαδή περισσότερο από ό,τι έχει πετύχει ο Τζιμπούρ. Παρ' όλα αυτά ο Αρμένιος ξεπερνάει μόνο δύο εξ αυτών, αφού πέντε εξ αυτών έχει τα ίδια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ