2013-01-13 23:23:02
Φωτογραφία για «Οι Γάλλοι θα υποστούν τις συνέπειες από την επέμβαση στο Μαλί»
Η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας κατά των ισλαμιστών μαχητών που ελέγχουν το βόρειο Μαλί θα θέσει τους... Γάλλους πολίτες σε κίνδυνο, δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Ντιν.

«Θα υπάρξουν συνέπειες, όχι μόνον για τους Γάλλους ομήρους, αλλά και για όλους τους γάλλους πολίτες, οπουδήποτε βρίσκονται αυτοί στον μουσουλμανικό κόσμο», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σάντα Ουλντ Μπουμάμα.

«Θα συνεχίσουμε την αντίσταση και την αυτοάμυνά μας. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε πολεμώντας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αξιωματούχος του στρατού του Μαλί δήλωσε σήμερα ότι περίπου 100 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις με τον στρατό της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από τις γαλλικές δυνάμεις, και ο οποίος πήρε ξανά τον έλεγχο της πόλης Κόνα, στο κεντρικό Μαλί.

«Προκαλέσαμε δεκάδες θανάτους, ακόμη και εκατό θανάτους μεταξύ των ισλαμιστών στην Κόνα. Τώρα ελέγχουμε την πόλη», δήλωσε ο υπολοχαγός Ουσμάν Φανέ.


Οι γαλλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα για δεύτερη ημέρα αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί και απέστειλαν στρατεύματα για να προστατεύσουν την πρωτεύουσα της χώρας Μπαμακό, σε μια επιχείρηση που αφορά μερικές εκατοντάδες στρατιώτες, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Επίσης ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, Εντουάρ Γκιγιό δήλωσε από την πλευρά του ότι η Γαλλία δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στις βόρειες περιοχές του Μαλί, τις οποίες ελέγχουν οι ισλαμιστές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lock Launcher : Cydia tweak free new
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lock Launcher : Cydia tweak free new
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ