2013-01-13 20:58:10
Φωτογραφία για Δέσμευση Κατσιφάρα για φωτεινό σηματοδότη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας
Πολλές ήταν οι παρουσίες επισήμων αλλά και οι ειδήσεις που βγήκαν από την όμορφη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στο γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του Μουσείου στη Νέα Εθνική οδό Πατρών-Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, θα φροντίσει άμεσα με τις τεχνικές του υπηρεσίες να τοποθετηθεί η αναγκαία φωτεινή σηματοδότηση στο σημείο που βρίσκεται το Μουσείο στη Νέα Εθνική οδό ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα στην είσοδο και τους χώρους του Μουσείου, το οποίο ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε ως την «αιχμή του δόρατος» της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής της περιοχής της Πάτρας και της Αχαίας.

Ακόμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας προέτρεψε τόσο την Προισταμένη της ΣΤ’ Εφορείας Κλασικών και Προιστορικών Αρχαιοτήτων που προίσταται και στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, κυρία Ερωφίλλη Κόλλια καθώς και τους παριστάμενους αρχαιολόγους Λάζαρο Κολώνα και Μαρία Γάτση-Σταυροπούλου, ενόψει της νέας, 5ης κατά σειρά προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ να ξεκινήσουν εγκαίρως ώστε έως τα τέλη του 2014 που θα αρχίσει το νέο αυτό πρόγραμμα να υπάρχει έτοιμη μελέτη για το μεγάλο έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής και συγκεκριμένα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με την Βούντενη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών Κωνσταντίνος Μπουρδούλης στο δικό του χαιρετισμό τόνισε ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στο Μουσείο σε ότι χρειαστεί ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί ξεχωριστή σημασία στην βελτίωση της επισκεψιμότητας του Μουσείου.

Μάλιστα ο κύριος Μπουρδούλης που τυγχάνει αντιπρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανέφερε ότι πέρυσι οι επισκέπτες στο συγκεκριμένο Μουσείο του Πανεπιστημίου έφτασαν τους 30.000.

Ακόμα δεσμεύτηκε πως στις διπλωματικές αποστολές που θα επισκέπτονται το Δήμο Πατρέων, θα ζητά να συμπεριλαμβάνουν στα πληροφοριακά τους έντυπα ή σάιτ να γίνεται αναφορά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Ο βουλευτής Αχαίας Θανάσης Νταβλούρος απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής να έρθει και να ανακαλύψει τους μοναδικούς θησαυρούς που εκτίθενται στο Μουσείο, στις 3 ενότητες του (Ιδιωτικού βίου, Νεκρόπολη και Δημοσίου Βίου)
. Επίσης με τη σειρά του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της προσβασιμότητας θυμίζοντας ότι μέχρι και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα πολιτισμού κ. Τζαβάρας (είχε προσκληθεί από τον πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας αλλά δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ασθενείας) είχε επισημάνει το πρόβλημα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα και στο Μουσείο.

Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, δύο εξωτερικά φώτα στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου που έχουν καεί, θα αντικατασταθούν σύντομα από ειδικό γερανοφόρο όχημα του Δήμου Πατρέων, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Ιδιαίτερα ευχάριστο στο μεταξύ είναι και το νέο που δημοσιοποίησε η Προισταμένη της ΣΤ’ Εφορείας Κλασικών και Προιστορικών Αρχαιοτήτων κυρία Κόλλια ότι εγκρίθηκε πρόγραμμα ύψους 90.000 ευρώ και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η σχετική προκήρυξη για την απασχόληση 20 ατόμων (16 φύλακες, 2 αρχαιολόγοι και 2 άτομα για εργασίες καθαριότητας) για διάστημα 7 μηνών στο Μουσείο, το οποίο προβλέπεται να διαρκέσει από τις 15 Μαρτίου 2013 έως και τον προσεχή Οκτώβριο.

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ως εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προιστάμενος του ιερού ναού του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για διαιρέσεις και πως πρέπει όλοι μαζί να πορευτούμε αλλιώς θα χαθούμε.

Ο κύριος Δούρος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2013 θα είναι ένα έτος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας ενώ θύμισε ότι δυστυχώς αυτή τη στιγμή η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει πλέον στο 27%!

Το δικό της εορταστικό χρώμα έδωσε στην εκδήλωση η Χορωδία του Σωματείου Ορφέας της Πάτρας με την 90χρονη ιστορία που τραγούδησε το «Πάει ο παλιός ο χρόνος» και άλλα άσματα. Τη χορωδία διηύθυνε ο μαέστρος Ηλίας Παπαδόπουλος με σολίστα τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο.

Το ΔΣ του Σωματείου Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου (το σωματείο ιδρύθηκε το 2006, σχεδόν 3 χρόνια πριν ανοίξει επίσημα τις πύλες του το Μουσείο) απαρτίζουν εκτός του κυρίου Νίκου Δούρου της βιομηχανίας Dur AE που είναι ο πρόεδρος, οι κ.κ. Δημήτρης Σιαμπλής, Γιάννης Ξενόγιαννης, Χρήστος Μούλιας και οι κυρίες Πόπη Καράβολα, Νανά Δούκα και Λίλα Ντε Τσάβες.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν εκτός από τον Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Α. Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Νταβλούρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Νίκος Μακρής, ο τέως Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξης Σκαρμέας, Νίκος Τζανάκος, Μαριάννα Σταματιάδου και το ζεύγος Σπύρου και Νανάς Δούκα.

Επίσης παρέστησαν οι κ.κ. Γ. Ζεππάτος, Ν. Παπαλέξης, Α. Πανταζάτος, Θ. Λουλούδης, Ν. Στριφτούλιας από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, Α. Στεργιόπουλος, Σταυρούλα Νικολάου γ.γραμματέας του Εργατικού κέντρου Πάτρας, ο κ. Νικολακόπουλος, γ. γραμματέας της ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Κ. Παπαγιαννόπουλος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων-Διανομέων Δυτ. Ελλάδος, Πελοποννήσου, η Γεωργία Γεωργοπούλου, προισταμένη εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας, η οικογένεια του Νίκου Δούρου, οι δημοσιογράφοι Γωγώ Καραλή, Ανδρέας Βρης και Προκόπης Κόγκος και πολλοί άλλοι.

Την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών παρουσίασε ο δημοσιογράφος Τάκης Γ. Μαρτάτος.

Πηγή: thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ