2013-01-13 20:14:45
Φωτογραφία για Το γάλα του ΣΥΡΙΖΑ
Οι βίλες, τα γκαζάκια, η αμετροέπεια των ελεγκτών και η καρδάρα

Την Παρασκευή το πρωί, σε συνέντευξή του στον Real FΜ, oπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε «την ανησυχία του» για την αλυσίδα εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, το κόμμα του δήλωνε επισήμως ότι οι επιθέσεις αυτές είναι«απόλυτα καταδικαστέες πράξεις» όχι επειδή σκοτώνουν, καταστρέφουν ή εκφοβίζουν, αλλά επειδή «δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία» - λες και τα γκαζάκια τα έβαλε η κυβέρνηση!..

Την ίδια ακριβώς στιγμή, η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ που ονομάζεται left.gr αναρτούσε κείμενο σε περίεργα ελληνικά που άρχιζε ως εξής:

«Εκβιάζουν, φιμώνουν, λογοκρίνουν, συκοφαντούν. Τα mediaτης διαπλοκής και μια δράκα μεγαλόσχημων δημοσιογράφων βάζουν στο στόχαστρο τους αγώνες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους. Οι μιντιάρχες-ολιγάρχες έχουν επιβάλει τέτοια ομοφωνία υπέρ των μνημονίων στα μέσα που ελέγχουν που θα έκανε ακόμη και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να κοκκινίζει!».


Και κατέληγε μιλώντας για «ευρισκόμενους σε διατεταγμένη υπηρεσία λακέδες των αφεντικών».

Την ίδια ακριβώς στιγμή και για το ίδιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμης,που εκπροσωπεί κυρίως τη συνδικαλιστική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων δήλωση που ξεκινούσε ως εξής:

«Φαίνεται ότι η στρατηγική της έντασης που κυβερνητικοί κύκλοι καλλιεργούν συστηματικά προχωρά».

Είτε ο έγκριτος δημοσιογράφος που προεδρεύει της ΕΣΗΕΑ γνωρίζει από κάπου ότι τα γκαζάκια τα βάζει η κυβέρνηση είτε απλώς είχε διαβάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν ολοκληρωτικά το εξοχικό του εκδότη Φ. Μπόμπολα στα Σφακιά, αφού πρώτα πυροβόλησαν τις πόρτες και έγραψαν στον τοίχο «Γερμανοπροδότη». Ευτυχώς, ο άνθρωπος βρισκόταν στην Αθήνα.

Την ίδια ακριβώς μέρα με τον εμπρησμό, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει άλλη ανακοίνωση με σειρά ασυνάρτητων ερωτημάτων προς τον γράφοντα - μεταξύ των οποίων αν γνωρίζει την κίνηση των λογαριασμών που διατηρούν ενδεχομένως στο εξωτερικό οι μέτοχοι του MEGA, μεταξύ των οποίων και ο Φ. Μπόμπολας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληγε στην ίδια ανακοίνωση να αμφισβητεί τους όρους υπό τους οποίους πήρε δάνειο το MEGAαπό πέντε τράπεζες - οι οποίες, είναι αλήθεια, είχαν παραλείψει να θέσουν τη δανειακή σύμβαση υπόψη του Π. Σκουρλέτη Τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση για το MEGA, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσε στην ΚΟ του κόμματός του τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο στην κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά στην κυβέρνηση μέσων-τραπεζών-πολιτικού προσωπικού που εγκαθίδρυσαν η τρόικα και οι δανειστές στον τόπο μας».

Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ελέγχει απλώς την κυβέρνηση, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Θέλει να ελέγχει ολόκληρη τη χώρα: τις τράπεζες και τα δάνεια, τα μέσα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και το πολιτικό προσωπικό.

Οπως προκύπτει άλλωστε από τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ, οι τελευταίοι είναι εκ προοιμίου ύποπτοι επειδή δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ευτυχώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους έδωσε τη λύση:

«Οποιος είναι ήσυχος με τη συνείδησή του δεν έχει παρά να κάνει το αυτονόητο, ο ίδιος να ζητήσει να ελεγχθεί».

Υποθέτω, από επιτροπή ελεγκτών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!..

Με αυτά και με άλλα, με τη Βίλα Αμαλία και τη Βίλα Μαρία Κάλλας, με το MEGA και τα γκαζάκια, με τον Διώτη και τη λίστα Λαγκάρντ, με τους ανεκδιήγητους βουλευτές και τις απίστευτες ανακοινώσεις τους, με τους ανεξάντλητους καβγάδες και τις ακατάσχετες υστερίες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσα σε δέκα ημέρες να γκρεμίσει την καρδάρα με όλο το γάλα που μάζευε από τον περασμένο Ιούνιο.

Η «Μεγάλη Αριστερά» που ονειρεύονται επανεμφανίστηκε με τα χαρακτηριστικά ενός ακροαριστερού κόμματος του 4%. Εξτρεμισμός, επιθετικότητα, στόμφος, αμετροέπεια, οξεία ρητορική, συνωμοσιολογία.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ήδη τη δυσφορία που προκάλεσαν στον κόσμο τα χαρακτηριστικά αυτά.

Αναμενόμενο. Οσοι διεκδικούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την ελληνική κοινωνία, όσοι ζητούν να μετατραπούν σε υπέρτατη ελεγκτική αρχή των πάντων, όσοι αναλαμβάνουν αυτοβούλως να διορθώσουν την Ελλάδα κατά τη βούλησή τους, όσοι πυροδοτούν την ομαλότητα και τη νομιμότητα, μόνο μία απάντηση μπορούν να εισπράξουν: πριτς!

www.tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ