2013-01-13 18:19:01
Φωτογραφία για Πάτρα: Άφαντος ο ιδιοκτήτης του Μαραγκοπούλειου... παρόντες οι ενοικιαστές!
Δύο χρόνια μετά την κατάληψή του και ο ιδιοκτήτης του Μαραγκοπουλείου δεν έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον. Στάση η οποία σαφώς ευνοεί την παράταση της χρήσης του από τους καταληψίες και φυσικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν, αφού δεν έχουν σχετικό αίτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη έγινε μετά από έρευνα των τοπικών ΜΜΕ την περίοδο της κατάληψης του μέχρι τότε εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

Η έρευνα οδήγησε στο φάκελο των ακινήτων που διαθέτει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Αξιοσημείωτο είναι ότι γνώση της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας δεν είχαν καν ούτε οι τοπικές διοικητικές υγειονομικές αρχές. Η υποψία ότι το κτίριο πιθανόν να ανήκε στο υπουργείο Υγείας δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι πριν από αρκετές δεκαετίες στεγαζόταν σε αυτό το ΠΙΚΠΑ. Εκτοτε έμεινε στα αζήτητα.

Ούτε καν οι τοπικοί φορείς, και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές δεν ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο ώστε να το διεκδικήσουν και να το αξιοποιήσουν
. Και το τελευταίο θα μπορούσε να γίνει ακόμα και μέσω της παραχώρησης σε κάποιο φορέα ή σύλλογο που είναι άστεγος και θα μπορούσε να αναλάβει ακόμα και τη συντήρησή του. Ακόμα και μετά την κατάληψη το ενδιαφέρον τους ήταν πρόσκαιρο. Κι αυτό αποδεικνύεται ότι πέρασαν 2 χρόνια χωρίς κανείς να ασχοληθεί.

Αντίθετα, οι «ένοικοι» του συγκεκριμένου κτιρίου από την πρώτη ημέρα της παραμονής τους σε αυτό φρόντισαν να δείξουν στη γειτονιά τις προθέσεις τους. Καθάρισαν τον χώρο, στον οποίο μέχρι τότε υπήρχαν μόνον σκουπίδια και ποντίκια και με τη διανομή φυλλαδίων τους ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους.

«Εδώ θα είναι στο στέκι μας. Θα βρισκόμαστε θα αναπτύσσουμε τους προβληματισμούς μας και θα λαμβάνουμε αποφάσεις για διάφορα ζητήματα. Δεν έχετε τίποτε να φοβάστε από εμάς. Αλλοι είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα» ανέφερε την περίοδο της κατάληψης μέλος της ομάδας.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ