2013-01-13 14:43:57
Φωτογραφία για Gazeta Shqiptare: Η Αλβανία θα αντιδράσει σε ελληνική μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ
Η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» αναφέρεται σε επίσημες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες φέρεται να είπαν πως «μέχρι στιγμής έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα επίσημα. Εμείς θα εξετάσουμε με την δέουσα προσοχή το θέμα και θα κάνουμε την κίνηση μας τη στιγμή που η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί, πάντα προς το καλύτερο συμφέρον της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Εμείς θα εξετάσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε μόνο για την περίπτωση που η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μονομερή δήλωση στον ΟΗΕ».

Διαβάστε περισσότερα Οι αντιδράσεις αυτές από αλβανικής πλευράς ήρθαν μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» το οποίο αναφέρονταν στις εναλλακτικές λύσεις που έχει η Ελλάδα για την ανακήρυξη ΑΟΖ με την Αλβανία. 

Πέραν αυτού ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην “REAL NEWS”, απαντώντας σε ερώτηση για τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να μας απειλήσει για κάτι που αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας».

«Κανείς δεν μπορεί να μας απειλήσει για κάτι που αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας. Η Ελλάδα έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να προασπίσει τα δικαιώματά και τα συμφέροντά της, που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο, προς όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

http://aftonomi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ