2013-01-11 17:43:11
Φωτογραφία για Ρεπορτάζ του BBC που «καίει» την αστυνομία
Κόλαφο για την Ελληνική Αστυνομία και την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» αποτελεί το χθεσινό δημοσίευμα του BBC, που παρουσιάζει ιστορίες τουριστών οι οποίοι κακοποιήθηκαν βάναυσα από άντρες του νόμου στο κέντρο της Αθήνας.

Το βρετανικό δίκτυο πραγματοποίησε εκτενές ρεπορτάζ και κατέγραψε περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ φιλοξένησε τρεις ιστορίες μεταναστών οι οποίοι από τον... υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών έπεσαν θύματα βίας, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά αρνητικό για τον τουρισμό μας ξένο δημοσίευμα μέσα σε ένα τριήμερο, μετά το φωτορεπορτάζ με τοξικομανείς και παρανόμους στην Ομόνοια από τη «Wall Street Journal» και το αντίστοιχο οδοιπορικό «Πεθαίνοντας στους δρόμους της Αθήνας» από τη «Huffington Post».

Χαρακτηριστική είναι η αφήγηση της περιπέτειας του Αμερικανού, νιγηριανής καταγωγής Κριστιάν Ουκβουόρτζι, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, ενώ βρισκόταν στη χώρα μας για διακοπές μαζί με τη σύζυγό και τα τρία παιδιά τους
. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, το μαρτύριό του άρχισε όταν άντρες της αστυνομίας τον σταμάτησαν για έλεγχο. Εκείνος τους έδειξε το διαβατήριό του, όμως του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα, όπου τον χτύπησαν με μανία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο με διάσειση. «Πήγα στην Ελλάδα για να ξοδέψω χρήματα, αλλά τελικά με εμπόδισαν, απλώς λόγω του χρώματός μου. Είναι ρατσιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά το θύμα, που δήλωσε πως δεν πρόκειται να επισκεφτεί ξανά τη χώρα μας.

Ο Ινδός καθηγητής πανεπιστημίου, δρ Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι ήρθε στην Ελλάδα ως επισκέπτης καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ, αλλά κατέληξε με χειροπέδες, επειδή έμοιαζε με Πακιστανό! Ο ίδιος ανέφερε στο BBC πως όλα άρχισαν όταν βγήκε για φαγητό χωρίς το διαβατήριό του, με αποτέλεσμα να καταλήξει με χειροπέδες μεταξύ συλληφθέντων μεταναστών. «Στη χώρα μου χειροπέδες βάζουν μόνο σε εγκληματίες» τόνισε ο Ινδός καθηγητής περιγράφοντας την εφιαλτική περιπέτεια που έζησε.

Η τρίτη περίπτωση που φιλοξενείται στο εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου είναι αυτή του Κορεάτη τουρίστα Χιουν Γιουνγκ Ζουν, (φωτο) ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, ενώ περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος δήλωσε στο BBC πως οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος, τον έδειραν άγρια και στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες και τον έσυραν 500 μέτρα ώς το αστυνομικό τμήμα, όπου τον χτύπησαν ακόμη μία φορά.
ΕSPRESSO
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το αήττητο στην έδρα μας...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Το αήττητο στην έδρα μας..."
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ