2013-01-11 17:30:05
Φωτογραφία για Ανησυχία για αποσταθεροποίηση στη Βενεζουέλα
Σε κωμωδία εξελίσσεται το θέμα με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, με το φιλικά προσκείμενο στο καθεστώς του Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να αποφασίζει ότι ο βαριά άρρωστος στην Κούβα Τσάβες δεν ήταν απαραίτητο να ορκιστεί την Πέμπτη για τη νέα του θητεία και ότι μπορεί να το κάνει ενώπιον του Δικαστηρίου σε άλλη στιγμή. Παρά μάλιστα την απουσία του θα συνεχίσει να θεωρείται Πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Πολλοί νομικοί χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση προκλητικά αντισυνταγματική. Ταυτόχρονα, κάθε ημέρα που συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία αυξάνεται η ανησυχία για πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας κάτι που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις εκτός από το εσωτερικό της χώρας και διεθνώς.

Ήδη βραζιλιάνικες εταιρίες με ισχυρά συμφέροντα στη Βενεζουέλα εκφράζουν ανησυχία σχετικά με το μέλλον της χώρας, με δεομένη την κατάσταση της υγείας του Τσάβες και ότι αυτό έχει δημιουργήσει. Η ανησυχία αυτή έχει να κάνει με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο εμπορικό μπλοκ της Λατινικής Αμερικής «Μερκοσούρ», εάν δεν υπάρξει ομαλή μετεξέλιξη της πολιτικής ηγεσίας.

Εξίσου σημαντικές θα είναι οι επιπτώσεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου, με δεδομένο ότι η Βενεζουέλα είναι μια χώρα με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου.
rizopoulospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα πάμε καλά στο κύπελλο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Θα πάμε καλά στο κύπελλο..."
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ