2013-01-11 07:11:11
Φωτογραφία για Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν
Στους 92 ανήλθαν συνολικά οι νεκροί από τις φονικές επιθέσεις την Πέμπτη, στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βαλουχιστάν στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η πρώτη βομβιστική επίθεση προκάλεσε το θάνατο έντεκα ατόμων και τον τραυματισμό 27 σε μια πολυσύχναστη αγορά της πόλης "στην επαρχία των φτωχών" του Πακιστάν που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από όχημα παραστρατιωτικής μονάδας.

Στη συνέχεια, έγινε διπλή επίθεση με στόχο ένα γεμάτο κλαμπ μπιλιάρδου σε άλλη γειτονιά, σιιτών ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι επιθέσεις αυτές άφησαν 81 νεκρούς συμπεριλαμβανομένων «εννέα μελών της αστυνομίας και ενός εικονολήπτη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού», και 121 τραυματίες, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μιρ Ζουμπαίρ Μεχμούντ αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα. Ο ίδιος δεν απέκλεισε τα θύματα να αυξηθούν.

Ο πρώτος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε μέσα στο κλαμπ του μπιλιάρδου και δέκα λεπτά αργότερα, όταν στο σημείο έφτασαν, αστυνομικοί, διασώστες και δημοσιογράφοι, ο δεύτερος βομβιστής πυροδότησε παγιδευμένο αυτοκίνητό έξω από το κτίριο, εξήγησε ο ανώτερος αστυνομικός στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τα ισχυρά εκρηκτικά οι βομβιστές στόχευαν να αιματοκυλίσουν σκόπιμα μια γειτονιά όπου οι κάτοικοι, ανήκουν κυρίως στη μειονότητα των σιιτών του Πακιστάν, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος, Ακμπάρ Ντουράνι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το νεκρό ψάρι… ζωντάνεψε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το νεκρό ψάρι… ζωντάνεψε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ