2013-01-11 01:57:03
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Κινέζος έκλεψε λογισμικό 100.000.000 δολαρίων
Αξιωματούχοι της αμερικάνικης κυβέρνησης αναφέρουν μια πρωτοφανή υπόθεση σχετικά με έναν Κινέζο επιχειρηματία, ο οποίος... κρίθηκε ένοχος για κλοπή λογισμικού άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας και μηχανικής που ανήκουν στην αμερικάνικη κυβέρνηση.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι η αξία τους ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι, το εξελιγμένο λογισμικό κλάπηκε από περίπου 200 αμερικανικούς κατασκευαστές και πουλήθηκε σε 325 άτομα στη μαύρη αγορά, σε 61 χώρες από το 2008 έως το 2011. Οι αγοραστές από 28 πολιτείες των ΗΠΑ είναι μηχανικοί τηςNASA και ο επικεφαλής της επιστημονικής άμυνας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι, στην υπόθεση οι εταιρείες – θύματα είναι η Microsoft, Oracle, Rockwell Automation, Agilent Technologies, Siemens, Delcam, Altera Corp και η SAP.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο δικηγόρος του Κινέζου επιχειρηματία, Mingli Chen, δήλωσαν ότι πρώτη φορά επιχειρηματίας που συμμετέχει στην πειρατεία βιομηχανικού λογισμικού χρησιμοποιήθηκε από μυστικούς πράκτορες της Κίνας, από τους οποίους στην συνέχεια και συνελήφθη.
SecNews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ