2013-01-10 23:39:19
Φωτογραφία για Τούμπα ή... τάβλα;
Η Καλλιθέα έκανε ξανά το... μπαμ! Κέρδισε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο «Ελ Πάσο» και έβαλε δύσκολα στον «δικέφαλο» ενόψει της ρεβάνς! 2 δοκάρια ο Σταφυλίδης!

Βλέπει Θεσσαλονίκη και αφηνιάζει. Μετά τον Άρη τον οποίο άφησε εκτός Κυπέλλου, η Καλλιθέα δείχνει έτοιμη να κάνει δύο τα... θύματά της από την συμπρωτεύουσα. Το θαύμα της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα συνεχίστηκε στο «Ελ Πάσο» και όλοι περιμένουν να ολοκληρωθεί στη Τούμπα. Οι «κυανόλευκοι» που σχεδόν για όλο το ματς δεχόντουσαν το... σφυροκόπημα του «δικεφάλου», χρειάστηκαν δύο φάσεις για να πάρουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου. Πέτυχαν δύο γκολ, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και θα πάνε στην Θεσσαλονίκη να τα παίξουν όλα για όλα.

Εκεί θα βρουν έναν ΠΑΟΚ που φέτος είχε ως μοναδικό στόχο τον συγκεκριμένο θεσμό όσον αφορά κατάκτηση τίτλου (ο μεγαλύτερος είναι η η δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Ο «δικέφαλο» δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για άλλη... αυτοκτονία. Το έκανε μία φορά σήμερα, όταν έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερες αυτές του Σταφυλίδη με τα δύο δοκάρια και κυρίως όταν... χάρισε το πρώτο γκολ με τον Βιβιάν να κάνει τεράστιο λάθος ανατρέποντας τον Μαρουκάκη.


Ο Μαρουκάκης ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς. Κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Ντακόλ άνοιξε το σκορ, πέτυχε το δεύτερο και συνολικά από την πρώτη στιγμή που μπήκε στον αγώνα έκανε ότι ήθελε την τραγική ούτως η άλλως άμυνα του ΠΑΟΚ. Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη Τούμπα στις 24/1, φαβορί παραμένει ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτή η Καλλιθέα δείχνει έτοιμη για μια ακόμα τεράστια έκπληξη Του... άλλαξε τα φώτα!

Ο αγώνας ξεκίνησε με 22 λεπτά καθυστέρηση καθώς λίγο πριν ο Λαμπρόπουλος σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης, έπεσε το ρεύμα με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση. Το ρεύμα έπεσε και στον αγώνα για τον ΠΑΟΚ με την Καλλιθέα να του... αλλάζει τα φώτα και να βρίσκεται πολύ κοντά στα προημιτελικά.

Μια φάση όλη και όλη στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο που ήταν τραγικό. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό, αλλά η Καλλιθέα έκλεισε πολύ καλά την άμυνά της και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους παρά το 75-25% κατοχή που είχαν, να κάνουν παρά μόλις μία φάση.

Μια ευκαιρία που ήταν σημαντική, με τον Λάζαρ στο 37' να βρίσκει με εξαιρετική πάσα τον Γεωργιάδη, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Μιχελή νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος.

Δοκάρια εσείς; Γκολ εμείς...

Στο δεύτερο επιβεβαιώθηκε στο απόλυτο αυτό που είχε πει ο Ίβιτσα Όσιμ για την μπάλα, την οποία χαρακτήρισε πόρνη. Ο «δικέφαλος» είχε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο, σφυροκοπούσε τον αντίπαλο, έχασε μοναδικές ευκαιρίες, αλλά είδε τους «κυανόλευκους» να πετυχαίνουν δύο γκολ, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην κίνηση του Παπακώστα να παίξει με δύο επιθετικούς βάζοντας μέσα τον Μαρουκάκη από το 46'.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της επανάληψης ήταν στο 50' με τον Σταφυλίδη να κάνει εξαιρετική ενέργεια και σουτ με το δεξί και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μιχελή. Η πίεση συνεχίστηκε και αφού πρώτα στο 55' ο Φωτάκης από εξαιρετική θέση κατάφερε να αστοχήσει, στο 61' και πάλι ο Σταφυλίδης και πάλι με σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για δεύτερη φορά.

Έγκλημα Βιβιάν και δύο γκολ

Και εκεί που ο ΠΑΟΚ πίεζε, ήρθε το έγκλημα του Βιβιάν. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός σε μια αντεπίθεση της Καλλιθέας γκρέμισε χωρίς λόγο τον Μαρουκάκη κάνοντας πέναλτι και αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα στο 78'. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ντακόλ κάνοντας το 1-0. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα σε μια από τις αντεπιθέσεις ο Μαρουκάκης έφυγε μπροστά, κέρδισε τις κόντρες στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου κάνοντας το 2-0. Αυτό ήταν το τελικό σκορ, με την Καλλιθέα να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.

MAN OF THE MATCH: Κέρδισε πέναλτι, πέτυχε γκολ. Τι άλλο δηλαδή να έκανε ο Μαρουκάκης για να είναι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Θα πείτε πως αν η μπάλα δεν μπει μέσα τι να το κάνεις, ωστόσο ο Σταφυλίδης με τα δύο δοκάρια και την συνολική παρουσία στάθηκε στο ύψος του και με το παραπάνω.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όταν τρως δύο γκολ από την Καλλιθέα, τότε δεν γίνεται όλη η άμυνα να μην είναι ο αδύναμος κρίκος, μαζί και με τον Γεωργιάδη που κανείς δεν κατάλαβε αν έπαιζε με εξαίρεση την κλασική ευκαιρία που έχασε.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν ήταν απλά γκάφα, ήταν έγκλημα και αναφερόμαστε στην φάση του Βιβιάν. Ο Βραζιλιάνος έκανε πολλούς να αναπολούν τον Κουμαλό, δείχνοντας πως η απόκτηση κεντρικού αμυντικού πρέπει να γίνει... χθες!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ρεσιτάλ Λαμπρόπουλου. Δεν έκανε το παραμικρό λάθος ο διαιτητής, σε μια από τις καλύτερες διαιτησίες που έχουμε δει φέτος. Κανονικό το πέναλτι, κανονική η κόκκινη, εκτός περιοχής η ανατροπή στο πρώτο μέρος. Ε τι άλλο να κάνει;

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, δεν είναι άθλημα δικαιοσύνης και φάνηκε σήμερα στο Ελ Πάσο. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, έχασε ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια και έπαιζε μονότερμα την Καλλιθέα. Η Καλλιθέα από την άλλη έβαλε δύο γκολ και τέζα ο αντίπαλος. Τόσο απλά... Πλέον η ρεβάνς είναι ανοικτή με την Καλλιθέα να έχει το προβάδισμα, αλλά τον ΠΑΟΚ να μπορεί να κερδίσει στην Τούμπα.

Καλλιθέα: Μιχελής, Φερέιρα, Ντακόλ, Φάι (68' Ματσούκας), Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας (46' Μαρουκάκης), Ατματσίδης, Σταύρου, Βιγιαρέχο, Αρβανίτης, Κατσικογιάννης (86' Θεολόγου).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βιβιάν, Κατσουράνης (63' Πέλκας), Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Γεωργιάδης (63' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (70' Αθανασιάδης)

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ