2013-01-10 20:59:03
Φωτογραφία για Χαρμόσυνα νέα για την ευρωζώνη από Ιταλία και Ισπανία
Εξαιρετικά ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο των αγορών για την Ισπανία, την Ιταλία αλλά και γενικότερα την ευρωζώνη.

Σημαντική επιτυχία παρουσίασε η πώληση κρατικών ομολόγων στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η Ισπανία κατόρθωσε να συγκεντρώσει 5,8 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον στόχο των 5 δισ. ευρώ και μάλιστα με πολύ χαμηλότερο συγκριτικά επιτόκιο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα πενταετή ομόλογα το επιτόκιο μειώθηκε στο 4,033% από το 4,769% τον περασμένο Νοέμβριο. Το ίδιο ισχύει και για τα 13ετή ομόλογα, το επιτόκιο των οποίων έπεσε από το 6,218% στο 5,569%.

Ανάλογα καλές ήταν και οι ειδήσεις από την Ιταλία, η οποία πώλησε ετήσια ομόλογα αξίας 8,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,864% έναντι 1,456% τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Οι ευχάριστες αυτές εξελίξεις από τις δημοπρασίες ομολόγων αποτελούν μία ακόμα ένδειξη ότι το χειρότερο κομμάτι της κρίσης στην ευρωζώνη ανήκει στο παρελθόν, αλλά και σαφή επιβράβευση της τολμηρής κίνησης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, τον περασμένο Σεπτέμβριο να διακηρύξει την ετοιμότητα της ΕΚΤ για αγορά απεριόριστου αριθμού ομολόγων υπερχρεωμένων χωρών.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Σκληρό ατύχημα στο Nurburgring
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Σκληρό ατύχημα στο Nurburgring
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ