2013-01-10 19:15:02
Φωτογραφία για Πιθανόν μετά τον Ιανουάριο η συμφωνία για Κύπρο
To σχέδιο διάσωσης της Κύπρου πιθανόν να μην συμφωνηθεί τον Ιανουάριο, καθώς θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, εκτίμησε... ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να βρούμε μια λύση τον Ιανουάριο. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος», είπε.

Εν τω μεταξύ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απάντησε σήμερα στις χθεσινές δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ ότι δε γίνεται να υπάρξουν ειδικές συνθήκες διάσωσης για την Κύπρο.

«Είναι φανερό πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τα διάφορα θέματα που εγείρονται από ορισμένες χώρες», ανέφερε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε «ότι η δανειακή σύμβαση της Κύπρου αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία».

«Η Κύπρος», συνέχισε, «δεν ζήτησε ειδική μεταχείριση από την Ευρώπη για τη δανειακή σύμβαση. Αυτό που ζητήσαμε είναι η εφαρμογή της κοινοτικής αλληλεγγύης έναντι μιας χώρας που είναι παραδεκτό από όλους ότι είναι θύμα μιας ευρωπαϊκής απόφασης για κούρεμα του ελληνικού χρέους».


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Κύπρος ζητεί δίκαιη και ισορροπημένη μεταχείριση για να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ειδικά κριτήρια για τη χώρα του, σε σχέση με τους όρους του μνημονίου και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δανειακή σύμβαση, που να μην περιλαμβάνει όρους για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης, επισήμανε ότι οι επίσημες τοποθετήσεις της κάθε χώρας γίνονται στο Eurogroup και προσέθεσε ότι στις 21 Ιανουαρίου η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως δεν μπορεί να υπάρξουν ειδικές συνθήκες διάσωσης για την Κύπρο, που να μην περιλαμβάνουν την ανάγκη για οικονομικές μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ