2013-01-10 13:42:03
Φωτογραφία για 80% έχει μειωθεί η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην Ηλεία
Σε ποσοστό που αγγίζει το 80% έχει μειωθεί η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην Ηλεία την ώρα που το θερμόμετρο πέφτει κατακόρυφα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, τις επόμενες ημέρες. Από τις αρχές του χειμώνα και ύστερα από τη σύγχυση που είχε δημιουργηθεί με την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, στους πολίτες, η αγορά, έχει υποστεί σημαντική μείωση με δεδομένη και την αύξηση στα καυσόξυλα, το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πρατηριούχοι στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης τους τελευταίους μήνες του 2012 και με τις αρχές του 2013, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη χρονιά, καθώς στην πλειοψηφία τους όσοι παλιότερα προμηθεύονταν πετρέλαιο θέρμανσης, αυτή τη φορά προτίμησαν άλλους τρόπους θέρμανσης και κυρίως τη χρήση ξυλόσομπας. Στον αντίποδα, εκείνοι που και αυτή τη χρονιά επέλεξαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σπεύδουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για την επιστροφή του φόρου από το υπουργείο Οικονομικών.


«Κόβουμε αποδείξεις σε όλους τους πελάτες που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να καταφέρουν να λάβουν την επιστροφή, ωστόσο η ζήτηση αυτή τη στιγμή μπορώ να πω πως έχει μειωθεί μέχρι και 80%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηλείας, Χρήστος Στεφανόπουλος.

Στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων δείχνουν ότι στο δίμηνο Οκτώβριος ? Νοέμβριος οι εισπράξεις ανήλθαν στα 752 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι τα έσοδα είχαν φτάσει τα 761 εκατ. ευρώ.

Στις δύο μεγάλες πόλεις του Νομού Ηλείας, Πύργο και Αμαλιάδα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών καυσίμων, αυτή τη στιγμή ξεκινά από 1,300 ευρώ σε πρατήρια στον Πύργο ενώ η μεγαλύτερη τιμή καταγράφεται στο 1,358 ευρώ στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ