2013-01-10 10:29:05
Φωτογραφία για Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο χωρίς ιδιωτικοποιήσεις»
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικές συνθήκες διάσωσης για την οικονομία της Κύπρου, που να μην...περιλαμβάνουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, κάτι που όπως αναφέρεται στο πρακτορείο Ρόιτερς έχει αποκλειστεί από τον «απερχόμενο κομμουνιστή Πρόεδρο του νησιού».

«Συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό η Τρόικα να μιλήσει με την Κύπρο και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικές συνθήκες για την Κύπρο, επειδή έχουμε κοινούς κανόνες στην Ευρώπη», ανέφερε η κα. Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είμαστε μακριά από το τέλος των συνομιλιών», πρόσθεσε.

Η κα. Μέρκελ μιλούσε ύστερα από συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας Lawrence Gonzi ο οποίος είπε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που επέτρεψαν στην Μάλτα να προχωρήσει και να καταστήσει την οικονομία της πιο ανταγωνιστική.

Η δήλωση Μέρκελ έρχεται ύστερα από αναφορές στα γερμανικά ΜΜΕ ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αρνούνται να υπογράψουν μια συμφωνία μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και την αποχώρηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt οι Υπουργοί αντιδρούν στην κατηγορηματική άρνηση από τον Πρόεδρο Χριστόφια της πώλησης των ημικρατικών οργανισμών και ανέφερε ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν μπορεί να αναμορφωθεί.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ