2013-01-08 12:09:04
Φωτογραφία για Υλοποιείται το έργο μεταφοράς πόσιμου νερού στο Στεφανοβίκειο
Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο μεταφοράς νερού από υπάρχουσα δεξαμενή στη θέση «Εικοσάρια» προς το Δημοτικό Διαμέρισμα Στεφανοβίκειου με την έγκριση του... Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 455.000 €.

Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο σημαντικό που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Στεφανοβίκειου. Στόχος μας είναι να λύσουμε το χρόνιο, σοβαρό, ποιοτικό πρόβλημα του νερού στην περιοχή, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων χρωμίου, αρσενικού, σιδήρου και μαγγανίου που διαπιστώθηκαν στις υφιστάμενες γεωτρήσεις, οι οποίες είχαν ως συνέπεια την απαγόρευση υδροδότησης του δημοτικού διαμερίσματος».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υδρευτικού δικτύου υπό πίεση το οποίο θα εξυπηρετεί το Στεφανοβίκειο και αποτελείται από έναν αγωγό μεταφοράς ποιοτικού νερού μήκους 7.551,19 μέτρων από την υφιστάμενη δεξαμενή χωρητικότητας 660 m3 που βρίσκεται στη θέση «Εικοσάρια». Με αυτό το έργο θα λυθούν χρόνια υδρευτικά προβλήματα της περιοχής του Στεφανοβίκειου καθώς θα εξασφαλίσει νερό καλής ποιότητας για όλους τους κατοίκους και τις χρήσεις του, με ποιότητα υδάτων σύμφωνα με τις οδηγίες των σχετικών Οργανισμών Υγείας, χωρίς διακοπές, σε επαρκή πίεση.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με Κύριο του έργου τη Δ.Ε.Υ.Α. Ρήγα Φεραίου.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ