2013-01-08 06:12:03
Φωτογραφία για Ακροβατεί στα 1.800 μέτρα χωρίς προστασία!
Ο Dean Potter είναι φημισμένος Αμερικανός ορειβάτης ο οποίος κατάγεται από το Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ και... διακρίνεται για τις τολμηρές και επικίνδυνες «αποστολές» που έχει κατά καιρούς φέρει εις πέρας.Η πιο πρόσφατη έλαβε χώρα στο Enshi Grand Canyon στην επαρχία Hubei της Κίνας, αφήνοντας άφωνους όσους την παρακολούθησαν. Πιο συγκεκριμένα, ο Dean κλήθηκε να περπατήσει επάνω σε ένα σχοινί, για 40 περίπου μέτρα από τη μία άκρη του βράχου στην άλλη, σε ύψος 1.800 μέτρων από το έδαφος! Και το σημαντικότερο;

Χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας ή να έχει κάποιο αλεξίπτωτο στην πλάτη! Η προσπάθεια διήρκεσε 2 λεπτά και ήταν απόλυτα επιτυχημένη, ανεβάζοντας την αδρεναλίδη στα ύψη όχι μόνο του ίδιου αλλά και όσων παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τα… βήματά του στο σχοινί!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Dean έκανε το εγχείρημα αυτό ακόμη πιο δύσκολο, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει όχι ένα συμβατικό σχοινί αλλά το γνωστό «slackline», το οποίο δεν είναι πλήρως τεντωμένο αλλά «αναπηδά» στα βήματα του ακροβάτη!
perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ