2013-01-07 22:21:46
Φωτογραφία για Ισπανική κορυφαία ενδεκάδα, κορυφαίος προπονητής ο Ντελ Μπόσκε, καλύτερο γκολ ο Στοχ
Η FIFA και η FIFPro ανακοίνωσαν την κορυφαία ενδεκάδα του 2012, με όλους τους παίκτες να προέρχονται από την ισπανική Λίγκα! Κορυφαίος προπονητής ο Ντελ Μπόσκε, ενώ το FIFA Puskas Award για το καλύτερο γκολ της χρονιάς δόθηκε τελικά στον Μίροσλαβ Στοχ 

Ανακοινώθηκε η All Star ομάδα για το 2012, ενώ ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα του κορυφαίου προπονητή.

Ο Μίροσλαβ Στοχ ήταν ο μεγάλος νικητής για το καλύτερο γκολ της χρονιάς (Puskas Award), ξεπερνώντας στην ψηφοφορία τους Φαλκάο και Νεϊμάρ.

Στο εορταστικό γκαλά της Ζυρίχης, πέρα από την απονομή της Χρυσής Μπάλας στον καλύτερο παίκτη, μάθαμε τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, την All Star ενδεκάδα για το 2012, καθώς και το καλύτερο γκολ που σημειώθηκε πέρυσι από τον Σλοβάκο Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος βραβεύτηκε με το FIFA Puskas Award.

"Χρυσός" ο Ντελ Μπόσκε

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε ήταν ο μεγάλος νικητής της Χρυσής Μπάλας για τον κορυφαίο προπονητή του 2012
. Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ισπανίας δικαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το βραβείο, λόγω της κατάκτησης του EURO από τη «furia roja» τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ντελ Μπόσκε κέρδισε τους άλλους δυο υποψήφιους, Γουαρδιόλα και Μουρίνιο, νικητές των δυο προηγούμενων βραβείων (2011 και 2010 αντίστοιχα).

Ο Ντελ Μπόσκε μαζί με τον περσινό νικητή, Πεπ Γουαρδιόλα.

Το Ballon d’Or για τους προπονητές θεσμοθετήθηκε το 2010, μαζί με την ενοποίηση του βραβείου του καλύτερου παίκτη ανάμεσα στη FIFA και το France Football. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που απονέμεται, ενώ μέχρι στιγμής το έχουν διεκδικήσει μόλις 4 υποψήφιοι (από τις τελικές τριάδες). Πρόκειται για τους Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Πεπ Γουαρδιόλα, Ζοζέ Μουρίνιο και σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ακολουθεί η λίστα με τους 10 φετινούς υποψήφιους.

1. Βιθέντε ντελ Μπόσκε / Ισπανία (Εθνική Ισπανίας)

2. Ζοζέ Μουρίνιο / Πορτογαλία (Ρεάλ Μαδρίτης)

3. Πεπ Γουαρδιόλα / Ισπανία (πρώην της Μπαρτσελόνα)

4. Ρομπέρτο ντι Ματέο / Ιταλία (Τσέλσι)

5. Γιουπ Χάινκες / Γερμανία (Μπάγερν)

6. Γιούργκεν Κλοπ / Γερμανία (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

7. Γιόαχιμ Λεβ / Γερμανία (Εθνική Γερμανίας)

8. Ρομπέρτο Μαντσίνι / Ιταλία (Μάντσεστερ Σίτι)

9. Άλεξ Φέργκιουσον / Σκωτία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

10. Τσέζαρε Πραντέλι / Ιταλία (Εθνική Ιταλίας)

FIFA FIFPro World XI

Στην κορυφαία ενδεκάδα του 2012 που ανακοινώθηκε από τη FIFA και την FIFPro (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών), η ισπανική Λίγκα είχε την τιμητική της, αφού και οι έντεκα All Stars αγωνίζονται στην Πριμέρα Ντιβισιόν! Ας δούμε αναλυτικά τους 11 νικητές:

Τερματοφύλακας: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης).

Αμυντικοί: Ντάνι Αλβες (Μπαρτσελόνα), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Μέσοι: Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ραδαμέλ Φαλκάο (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Αυτή είναι η όγδοη φορά που τα μέλη της FIFPro επιλέγουν την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς. Η πρώτη ψηφοφορία έγινε το 2005 και από τότε, κάθε χρόνο, οι περίπου 55.000 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην Ομοσπονδία της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με τις τοπικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, ψηφίζουν τους κορυφαίους.

Κάθε παίκτης πρέπει να επιλέξει έναν τερματοφύλακα, τέσσερις αμυντικούς, τρεις μέσους και τρεις επιθετικούς. Από το 2009 η FIFA πήρε υπό την αιγίδα της την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς, η οποία ονομάζεται πλέον FIFA FIFPro World XI. Η παρουσίαση και βράβευση των έντεκα παικτών που αποτελούν την ιδανική ενδεκάδα γίνεται με κάθε επισημότητα στο ετήσιο γκαλά της Χρυσής Μπάλας.

Ο Λέο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασαν φέτος τον Τζον Τέρι και βρίσκονται πλέον στην κορυφή με 6 παρουσίες στις All Star ενδεκάδες. Τον Τέρι και τις 5 παρουσίες του έφτασαν ο Ίκερ Κασίγιας και ο Τσάβι. Και οι 88 παίκτες που έχουν επιλεγεί στις 8 ψηφοφορίες αγωνίζονται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκούς συλλόγους!

Η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στις FIFA FIFPro World XI είναι η Μπαρτσελόνα με το εντυπωσιακό 32, πάνω από το ένα τρίτο δηλαδή των συνολικά 88 παικτών που έχουν επιλεγεί από το 2005 μέχρι σήμερα! Ακολουθούν η Ρεάλ (19), η Μίλαν (10), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (8), η Τσέλσι (8), η Γιουβέντους (5), η Λίβερπουλ (5), η Ίντερ (3), η Βαλένθια (1), η Ατλέτικο Μαδρίτης (1) και η Άρσεναλ (1).

Ο Στοχ το FIFA Puskas Award

Οι τρεις υποψήφιοι για το φετινό FIFA Puskas Award: Φαλκάο, Νεϊμάρ και Στοχ.

Ο Μίροσλαβ Στοχ της ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού FIFA Puskas Award, του βραβείου δηλαδή για το καλύτερο γκολ του 2012. Στην τελική τριάδα έφτασαν, εκτός από τον Σλοβάκο, οι Φαλκάο και Νεϊμάρ.

Το εκπληκτικό εναέριο βολ-πλανέ του Φαλκάο στο φιλικό ματς της Ατλέτικο με την Αμέρικα δε Κάλι, η εντυπωσιακή κούρσα του Νεϊμάρ σε αγώνα της Σάντος με την Ιντερνασιονάλ και ο μονοκόμματος κεραυνός του Μίροσλαβ Στοχ στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Γκενκλερμπίρλιγκι, ήταν οι τρεις ποδοσφαιρικές «ζωγραφιές» που επελέγησαν για το βραβείο «Πούσκας» του 2012.

Το Puskas Award θεσπίστηκε τον Οκτώβριο του 2009 από την FIFA, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να επιβραβεύσει τον παίκτη (ή την παίκτρια) που πετυχαίνει το εντυπωσιακότερο γκολ κάθε χρόνο. Το βραβείο ονομάστηκε έτσι για να τιμηθεί ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος σκόρερ όλων των εποχών, Φέρεντς Πούσκας.

Στην πρώτη χρονιά που δόθηκε το βραβείο (2009), νικητής ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), το 2010 ο Χαμίτ Άλτιντοπ (Εθνική Τουρκίας) και πέρυσι (2011) ο Νεϊμάρ (Σάντος). Στα βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα βραβευμένα γκολ από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Πηγή: fifa.com

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ