2013-01-07 19:33:08
Φωτογραφία για Μία ζεστή κατοικία στη Μαδρίτη
Η κατοικία που θα επισκεφθούμε σήμερα, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια, από το πάρκο retiro της Μαδρίτης, κάτι που το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατοικία, με ζουμερή διακόσμηση και ξεχωριστές γωνιές… τόσο ξεχωριστές που να μη βαριέσαι ποτέ. Ανακαινίσθηκε πρόσφατα για να στεγάσει το νέο της ιδιοκτήτη και όπως συνηθίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, η αρχιτεκτονική του παρελθόντος μένει αγέρωχη να θυμίζει παλιές εποχές. Τα ανοίγματα του διαμερίσματος και τα γύψινα διακοσμητικά και τα ξύλινα πατώματα, είναι κάποια από τα στοιχεία που έμειναν αναλλοίωτα ακόμη και μετά την ανακαίνιση. Αυτή  την αίσθηση του παλιού έρχεται να ενισχύσει ο δερμάτινος Chesterfield καναπές, ενώ ένα κρυστάλλινο coffee table δίνει την Mix and match νότα που χαρακτηρίζει σε γενικότερο επίπεδο την κατοικία. Το χρώμα της απαλής μόκας στους τοίχους, χαρίζει ζεστασιά και συνδυάζεται υπέροχα με το ξύλινο πάτωμα αλλά και τον επιβλητικό γκρι τοίχο όπου μία παλιά κονσόλα, ένα inox φωτιστικό και  δύο γούνινα τρίποδα Vintage σκαμπό βρίσκουν το φόντο τους. Οι κουρτίνες από λινάρι, στο χρώμα του τσουβαλιού με μαύρο ρέλι, δίνουν τη λεπτομέρεια στη διακόσμηση.


 

 

Πίσω από το καθιστικό, στον ενιαίο χώρο, βρίσκεται η τραπεζαρία, αποτελούμενη από ένα παλιό ξύλινο τραπέζι που θυμίζει τραπέζι εξοχικής κατοικίας  και μεταλλικές καρέκλες, ενώ ξεχωρίζουν οι καρέκλες που επιλέχθηκαν για την κεφαλή του τραπεζιού. Την ρετρό αισθητική, ενισχύουν οι καθρέφτες που στολίζουν τον τοίχο, σε πρωτότυπα σχήματα, άλλων δεκαετιών. Ο διαχωρισμός μεταξύ καθιστικού και τραπεζαρίας, γίνεται με τη χρήση ενός τραπεζιού – κονσόλας πίσω από τον καναπέ, στολισμένο με προτομές, βάζα, κηροπήγια και βιβλία.

Η κουζίνα, που δεν θυμίζει σε τίποτα τους υπόλοιπους ρετρό χώρους, κινείται σε λιτούς σύγχρονους τόνους , εξοπλισμένη με τα απολύτως απαραίτητα. Το λουτρό, σε γήινους τόνους, διατηρεί μία κλασσική φιλοσοφία, συνδυαστικά με το μοντέρνο έπιπλο μπάνιου.Το υπνοδωμάτιο τέλος, είναι ένας ιδιαίτερα άνετος και φωτεινός χώρος, έτοιμος να προσφέρει τη χαλαρότητα οποιαδήποτε στιγμή.

  

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ