2013-01-07 16:39:02
Φωτογραφία για Δήμαρχος Σφακίων: Οι τελευταίοι που έκαψαν σπίτια στα Σφακιά ήταν οι Γερμανοί
Δριμεία επίθεση προς εκείνον ή εκείνους που έβαλαν φωτιά στις οικίες του επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα αλλά και του Αντιδημάρχου της περιοχής έκανε λόγο σήμερα ο... Δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης. Όπως υποστήριξε:

“Σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο Σφακίων καταδικάζει αυτή την άτιμη, άνανδρη και αισχρή πράξη.

Μια πράξη που η τελευταία αντίστοιχή της, έγινε επί Γερμανικής κατοχής.

Στα Σφακιά, οι τελευταίοι που έκαψαν σπίτια ήταν οι Γερμανοί. Ακόμη και όταν οι κάτοικοι των Σφακίων είχαν βεντέτα μεταξύ τους, δεν έκαιγαν το σπίτι του άλλου. Η οικία είναι ιερό πράγμα.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια δεν συνάδει με το σύστημα λεβεντιάς, τιμής και αξιών το οποίο έχουμε στην επαρχία Σφακίων αλλά είναι έκφραση μιας παρακρατικής, συμμορίτικης, φασίζουσα, μαφιόζικης νοοτροπίας, η οποία δεν μπορεί, δεν πρέπει και στην τελική δεν θα ευδοκιμήσει στην περιοχή μας.


Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και κάλεσα τους δημότες να καταγγείλουν ότι είδαν να μην επικρατήσει η λογική “τι με νοιάζει εμένα,” της ομερτά, της συγκάλυψης ή της σιωπής.

Το περιστατικό αυτό, ντροπιάζει και ξεφτιλίζει τα Σφακιά αλλά και αυτόν ή αυτούς που το έκαναν.

Ο κ. Μπόμπολας δεν προκάλεσε με την στάση του, δεν έφτιαξε καμία βίλα χιλίων τετραγωνικών μέτρων, ένα ησυχαστήριο έψαχνε ο άνθρωπος και για αυτό επέλεξε τα Σφακιά.

Δεν προκάλεσε, ούτε προσέβαλε με την συμπεριφορά του ο γνωστός επιχειρηματίας, ανεξάρτητα με το τι κάνει ή τι δεν κάνει ο άνθρωπος όσον αφορά την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Άλλο ένα περιστατικό είχε γίνει πριν λίγο καιρό σε μια παραθεριστική οικία ενός Γερμανού στην παραλία του Κούτελου, όπου πάλι οι δράστες είχαν αφήσει την υπογραφή τους, γράφοντας την φράση “Γερμανοπροδότη.”

Αυτό που κυκλοφορεί στα Σφακιά, είναι ότι ο κ. Γιώργος Μπόμπολας, ήρθε να επενδύσει στην περιοχή για το λόγο αυτό έφτιαξε και τα σπίτια αυτά με σκοπό να φτιάξει ανεμογεννήτριες στην περιοχή μας, έχοντας και την βοήθεια του Αντιδημάρχου Μανούσου Χιωτάκη.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς, ο Δήμος μας, είναι αντίθετος με την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, ενώ η εταιρεία για την οποία γίνεται λόγος δεν ανήκει στον κ. Μπόμπολα, αλλά στον κ. Κοπελούζο.”

Στο μεταξύ, η σήμανση συγκέντρωσε αποτυπώματα από χώρους του σπιτιού αλλά και από αντικείμενα, καθώς όπως είχε διαπιστωθεί από την αρχή οι δράστες προτού βάλουν φωτιά στις οικίες, έσπασαν πιθανότατα με τσεκούρι συσκευές και έπιπλα που βρίσκονταν σε αυτά.

Την ίδια ώρα για δολοφονική επίθεση από αγνώστους που έδρασαν με πρωτοφανή μανία κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης.

Ο κ. Χιωτάκης δηλώνει συγκλονισμένος από το μένος με το οποίο οι δράστες κατέστρεψαν και στη συνέχεια έκαψαν τα τρία σπίτια.

“Πιστεύω ότι εάν βρισκόμασταν μέσα θα μας είχαν σκοτώσει. Όταν βλέπεις πυροβολισμούς στην πόρτα, στο ρολόι της ΔΕΗ, τέτοιο μένος σημαίνει ότι θα μπορούσαν να μας είχαν σκοτώσει και εμάς.

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούν οι υπαίτιοι γιατί δεν θα σταματήσουν εδώ, θα συνεχίσουν, θα σκοτωθούν άνθρωποι.

Πρόκειται για σπείρα και δεν θα σταματήσουν εδώ”.
zarpa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ