2013-01-07 15:43:42
Φωτογραφία για Πέναλτι ούτε με αίτηση! (vids)
Ο Άρης ζητάει πέναλτι στον Νταβίντ Αγάνθο στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, είναι το πέμπτο που δεν δίνεται στους κίτρινους στις 16 πρώτες αγωνιστικές.

Σε αναλογία σχεδόν 1/3 σε σχέση με τα παιχνίδια που έχουν δώσει, είναι τα πέναλτι που δεν έχουν δοθεί στο φετινό πρωτάθλημα στους Θεσσαλονικείς, με τα τρία εξ αυτών μάλιστα να τους στοιχίζουν πολύτιμους βαθμούς. Μπορεί εξάλλου να μην ήταν τόσο έντονες οι αντιδράσεις των «κιτρίνων» γι' αυτό που δεν δόθηκε στον Αγάνθο στη χθεσινή αναμέτρηση με τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά αυτό απλά συνέβη επειδή δεν στοίχισε και νέες βαθμολογικές απώλειες, ξεκινώντας με «δεξί» τις υποχρεώσεις τους για το 2013.

Η ανατροπή άλλωστε του Ισπανού στράικερ από τον Περιστερίδη στην αναμέτρηση του «Κλ. Βικελίδης», ήταν «καθαρή», παρ' όλα αυτά ο Γιάχος θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση και ως εκ τούτου το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός πως τα τέσσερα τελευταία πέναλτι τα οποία και δεν καταλογίστηκαν υπέρ του Άρη, ήταν στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, με την αρχή να γίνεται στο παιχνίδι κόντρα τον Λεβαδειακό.


Την αμέσως επόμενη αγωνιστική δε, ο Άρης πάλι «φωνάζει» δικαίως όπου υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα (ήττα με 2-1) δεν του δόθηκε ξανά η εσχάτη των ποινών, ενώ παράπονα υπήρξαν και στο φινάλε της χρονιάς, αφού στην τελευταία αγωνιστική του 2012, κόντρα στην Ξάνθη, έφτασε αισίως τα τρία. Η... πρεμιέρα ωστόσο των «κιτρίνων» στο φετινό πρωτάθλημα, έγινε στην 4η αγωνιστική και το ματς με την Κέρκυρα, όπου πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο.

Άρης-Κέρκυρα 1-0 (23/9/12, 4η αγωνιστική)

Μέσα στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα με τους Φαιάκες, ο Άρης θα ζητήσει δύο φορές πέναλτι, με τη δεύτερη ωστόσο να είναι... μαρς. Ο Γιαννιώτας πήγε να πάρει θέση πριν από εκτέλεση κόρνερ, με το χέρι του Ζουμπουλάκη ωστόσο να... προσγειώνεται στο πρόσωπό του και να τον γκρεμίζει. Το ματς συνεχίστηκε κανονικά... Η ειρωνία βέβαια είναι πως το μοναδικό γκολ του αγώνα προήλθε τελικά από πέναλτι που κέρδισε ο Ψυχογιός στο δεύτερο μέρος και το οποίο θεωρήθηκε αμφίβολο.

Λεβαδειακός-Άρης 2-1 (10/11/12, 10η αγωιστική)

Οι «κίτρινοι» έφυγαν με άδεια χέρια από την Λιβαδειά, όμως η φάση που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε τη μοίρα του αγώνα, ήταν εκείνη της αποβολής του Γκέσιου. Αντί να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του νεαρού παίκτη, δόθηκε κίτρινη για θέατρο, που ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε με το τελικό σκορ να έχει ήδη διαμορφωθεί.

Άρης-ΠΑΣ Γάννινα 1-2 (17/11/12, 11η αγωνιστική)

Δεν πέρασε περισσότερο από μία εβδομάδα από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, μέχρι να δει ο Άρης να του στερείται για δεύτερη σερί αγωνιστική πέναλτι. Με το σκορ στο 0-2 και μόλις δύο λεπτά πριν ο Γιαννιώτας μειώσει (54'), ήταν ο ίδιος που ανατράπηκε από τον Φεγκρούς, όμως το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Άρης-Ξάνθη 0-0 (16/12/12, 15η αγωνιστική) 

Πρωταγωνιστής και σε αυτό το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Άρης ήταν ο Γιάννης Γιαννιώτας. Μπορεί οι «κίτρινοι» να έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες στο παιχνίδι με τους Ακρίτες, ίσως όμως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα αν στο μισάωρο δινόταν το πέναλτι που έγινε επάνω στον βραχύσωμο επιθετικό, όταν και τον μάρκαραν δύο αντίπαλοί του μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ξάνθης.

Άρης-Πανιώνιος 2-1 (06/1/13, 16η αγωνιστική)

Με παράπονα ξεκίνησε και το νέο έτος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού στο πρώτο κιόλας παιχνίδι της, είδε να μην καταλογίζεται υπέρ της πέναλτι. Το σκορ ήταν 1-1 στο «Βικελίδης», ο Άρης πίεζε για να πετύχει το δεύτερο γκολ επί του Πανιωνίου, όταν ο Αγάνθο ανατράπηκε μέσα στην μικρή περιοχή από τον Περιστερίδη, λίγο πριν η μπάλα περάσει άουτ. Εν τέλει ο Ισπανός ήταν αυτός που έλυσε τον «γόρδιο» δεσμό και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε το «χρυσό» δεύτερο γκολ.
gazzetta.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ