2013-01-07 14:31:08
Φωτογραφία για Παραδοσιακό σαλέ με κομψή διακόσμηση
To σαλέ που θα δούμε σήμερα, βρίσκεται στις Άλπεις και είναι, θα λέγαμε, ο ορισμός της ζεστασιάς, της θαλπωρής και της φιλοξενίας. Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ξύλο, τα μοντέρνα έπιπλα και αντικείμενα  με τα οποία έχει διακοσμηθεί, σπάνε το ρουστίκ ύφος του και δίνουν μία σύγχρονη όψη στο οίκημα. Το καπνισμένο σουηδικό πεύκο της κατασκευής, έρχεται σε αντίθεση με τους έντονους χρωματισμούς που διακρίνουμε τόσο στα έργα τέχνης που κοσμούν τους ξύλινους τοίχους, όσο και στα υφάσματα που ντύνουν τα έπιπλα. Όσοι τοίχοι δεν κατασκευάσθηκαν από ξύλινους κορμούς – και μιλάμε σαφώς για τους διαχωριστικούς τοίχους- επενδύθηκαν με ταπετσαρίες από φυσικά υλικά ώστε να μην ξεφύγουν από το ζεστό αποτέλεσμα του υπόλοιπου χώρου.

Η εντυπωσιακή είσοδος, σηματοδοτείται από το χαλί από τίγρη και φυσικά από τη  Ηarley Davidson μηχανή, σύμβολα δύναμης και ταχύτητας και τα δύο. Τα φωτιστικά του σαλέ δείχνει να έχουν επιλεχθεί με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια και να παίζουν εξίσου διακοσμητικό ρόλο όσο και  πρακτικό, τονίζοντας σημεία ενδιαφέροντος στους χώρους
. Το άνετο καθιστικό, αποτελείται από γωνιακούς άνετους μοντέρνους καναπέδες ενώ μία γωνιά έχει διαμορφωθεί σε απολύτως μαξιμαλιστικό στυλ με τον βελούδινο μωβ καπιτονέ καναπέ να πρωταγωνιστεί. Η τραπεζαρία, με καρέκλες επίσης από βελούδο, σε απαλό πράσινο χρώμα, αναπτύσσεται μπροστά από την μοντέρνα κουζίνα, έχοντας απίστευτη θέα προς το βουνό.

Στο λουτρό του οικήματος, η ξύλινη κατασκευή συνεχίζεται και έρχεται σε διαχρονική αντίθεση με τα γκρι στοιχεία που ολοκληρώνουν την εμφάνιση, αλλά με το χρυσό κασπό να κλέβει την παράσταση. Στο υπνοδωμάτιο τέλος, διακρίνουμε μία ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση, που δίνει την εντύπωση της πολυτέλειας, όμως  χωρίς να βαραίνει την αίσθηση των ενοίκων. Πρόκειται σίγουρα για τον ιδανικό τόπο  όσων θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα.

 

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ