2013-01-07 13:04:07
Φωτογραφία για ΔΗΜΑΡ: Στην πόρτα της εξόδου Βουδούρης - Μουτσινάς
Την πόρτα της εξόδου από τη Δημοκρατική Αριστερά βλέπουν οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς μετά τις δηλώσεις τους ότι θα συνταχθούν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του Ευ. Βενιζέλου στην προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σε αντίθεση με την πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

«Δεν δέχομαι την κατηγορία ότι διαφωνώ με απόφαση της ηγεσίας και ότι πρέπει να πάω σε άλλο κόμμα ... Εγώ συμφωνώ με το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ και με το να μείνουμε συνεπείς σε αυτό», παρατήρησε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο κ. Βουδούρης, τονίζοντας πως «σε αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση». «Αν δεν ρίξουμε φως στην υπόθεση, τότε θα πέσει η κυβέρνηση», υπογράμμισε και παράλληλα έθεσε θέμα στροφής της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το οποίο όπως είπε, πρέπει να τεθεί σε συνέδριο του κόμματος.


Από την πλευρά του, ο κ. Μουτσινάς επεσήμανε ότι πριν από το ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος και ο κ. Βουδούρης είχαν εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία τους «με την μονομερή αντιμετώπιση του κ. Παπακωνσταντίνου», για την αλλοίωση της λίστας. «Αυτό», υποστήριξε μιλώντας στον Βήμα FM, «είναι μονομερής και αποπροσανατολιστική αντίληψη που απαλλάσσει πολλούς από το κάδρο, και τον κ. Βενιζέλο και τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ».

«Δεν είμαστε εκτός γραμμής. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ κάνει μάλλον κάποιους συμβιβασμούς και συμψηφισμούς, ενδεχομένως για την σταθερότητα της κυβέρνησης. Θεμιτό, αλλά όχι κατανοητό», πρόσθεσε ο κ. Μουτσινάς. «Η σταθερότητα δεν εξασφαλίζεται έτσι. Αν υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Βενιζέλο, θα πρέπει ο ίδιος να βάλει τον εαυτό του στη διάθεση της έρευνας».

Εντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλου, που κατηγόρησε τον κ. Βουδούρη ότι εξυπηρετεί τα σχέδια άλλου πολιτικού κόμματος. «Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος παρότι είναι όψιμη η σχέση του κ. Βουδούρη με την Αριστερά», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Παπαδόπουλου για το βουλευτή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ