2013-01-06 19:50:01
Φωτογραφία για Αφέλεια, έπαρση ή τάχα συνωμοσία…???
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

Η Ελλάδα όλη στροβιλίζεται γύρω  από την παραπομπή στη δικαιοσύνη του πρώην παντοδύναμου υπουργού οικονομικών της πρώτης και μοιραίας κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

            

 Η λαθροχειρία που επιχειρήθηκε στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ είναι προφανής και πασιφανής. Από την μητρική λίστα αφαιρέθηκαν τα στοιχεία που αφορούσαν σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού. Το υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας ευθέως και επισήμως το καταμαρτυρεί. 

            

 Πάνω σ αυτήν την κοινή κι αδιαμφισβήτητη παραδοχή, εύλογα γεννώνται μερικές απλές έως και λίαν απλουστευτικές σκέψεις οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε περαιτέρω εμπλοκή ή επιπλοκή της όλης υπόθεσης.

          

 Στην περίπτωση που ο εγκαλούμενος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θεωρηθεί υπεύθυνος της ποινικά και πολιτικά κολάσιμης αυτής πράξης, αυτόματα κι αυθόρμητα πρέπει να θεωρηθεί και βλάξ ή αλαζών.


-         Βλάξ, εάν δεν σκέφτηκε καν ότι θα κρινόταν ως πρώτος και κύριος υπεύθυνος εξαιτίας της συγγενείας που τον συνέδεε με τα πρόσωπα που αφαιρέθηκαν από την λίστα.

-         Αλαζών έως και λίαν επαρμένος, εάν σκέφτηκε μεν την παραπάνω εκδοχή αλλά την παρέκαμψε δε, με την πεποίθηση ότι θα κατείχε επί μακρόν την εξουσία που στην συγκεκριμένη στιγμή κατείχε.

   

 Τόσο στην μία όσο και στην άλλη περίπτωση θα ήταν πλήρως απαξιωτικό έως και μηδενιστικό για την αστική αγωγή, την πολιτική παιδεία και το ήθος , του πρώην υπουργού και του πρώην πολιτικού προϊστάμενού του, πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Κατ επέκταση κι αναλογία θα ήταν και ταπεινωτικό για λαό που εξέλεξε τους εν λόγω κυρίους ως κυβερνήτες του.

     

 Ο ανωτέρω λογικός συνειρμός οδηγεί αβίαστα και σε μια ακόμα εκδοχή. Ότι, μπορεί, να επιχείρησε την λαθροχειρία κάποιος άλλος από εκείνους, τους ελάχιστους, που διαχειρίστηκαν την περιβόητη λίστα. Κι αυτοί είναι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός οικονομικών που ανέλαβε από τον προκάτοχό του και Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, ως προϊστάμενοι του ΣΔΟΕ και δρώντες κατ εντολή των προϊσταμένων τους υπουργών οικονομικών.

       

 Είναι σαφές, πως, ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αδυνατεί να πείσει για το διάστημα των 14 μηνών που κράτησε στο συρτάρι του ανεκμετάλλευτο το περίφημο στηκάκι, που στην αρχή ήταν CD. Όπως αδυνατεί να πείσει κι ο εμπειρότατος εισαγγελέας, - που κατατρόπωσε μια ολόκληρη 17 Νοέμβρη - ,  και πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης. Τα επιχειρήματα και των δύο κρίνονται από αίολα έως κι εντελώς σαθρά ή και γελοία…!!!   

     

Πάντα ταύτα, ως απλές και λογικές σκέψεις και μόνον, καταμαρτυρούν πως μόλις τώρα άρχισε ο χορός κι έπεται συνέχεια…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ