2013-01-06 17:58:05
Φωτογραφία για Πάτρα: «Έχουν λήξει» και οι πυροσβεστήρες αλλά δεν τους αντικαθιστούν!
Πυρασφάλεια... μηδέν! Εγκληματική αμέλεια ή οικονομική αδυναμία; Όποια κι αν είναι η αιτία, ο πύρινος κίνδυνος που ελλοχεύει για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τους ασθενείς και το προσωπικό του, είναι σε κάθε περίπτωση το ίδιο υπαρκτός!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το επιτόπιο ρεπορτάζ του «Κ», οι δεκάδες φορητοί πυροσβεστήρες που υπάρχουν διεσπαρμένοι στους διαδρόμους και στις αίθουσες του Νοσοκομείου, παραμένουν ασυντήρητοι!

Όπως αποδεικνύουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της εφημερίδας, οι πυροσβεστήρες που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Νοσοκομείο, είναι στις θέσεις τους, περισσότερο για... φιγούρα, παρά για χρηστικούς λόγους!

Όπως μπορείτε να δείτε, η τελευταία αναγόμωση έχει πραγματοποιηθεί το 2011 και σύμφωνα με τις ειδικές σημάνσεις που υπάρχουν κολλημένες στα σώματα των πυροσβεστήρων, αυτοί θα έπρεπε να έχουν συντηρηθεί έως τον Ιούλιο του 2012! Φυσικά όμως, παραμένουν παρατημένοι στην τύχη τους και ας ευχηθούμε όλοι μας, να παραμείνουν... αχρείαστοι!


Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, κανείς δεν εγγυάται ότι θα φανούν αποτελεσματικοί Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που διενήργησε ο «Κ» στην αγορά του χώρου της πυρόσβεσης, προκήρυξη δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα από την διοίκηση του Νοσοκομείου για την συντήρηση των πυροσβεστικών σωμάτων, κάτι όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι έχει συμβεί εξ αιτίας της απουσίας σχετικών οικονομικών κονδυλίων...

Πάντως ακόμα και αν προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, αμφίβολο είναι εάν κάποιος από τους Πατρινούς επαγγελματίες θα θελήσουν να λάβουν μέρος και να καταθέσουν προσφορές, αφού ακόμα και σήμερα εκκρεμούν οφειλές σε συναδέλφους τους επιχειρηματίες, από το... 2011!

Τι λένε οι ειδικοί

Όπως υπογραμμίζει το εξειδικευμένο διαδικτυακό περιοδικό fire.gr «οι πυροσβεστήρες πρέπει να περνούν από έλεγχο συντήρησης, ανά έτος από τη στιγμή που δεν έχουν συντηρηθεί. Πρέπει να συντηρούνται, κάτι που σημαίνει ανάδευση του υλικού τους και έλεγχο της πίεσης. Όλοι οι φορητοί πυροσβεστήρες, πρέπει υποχρεωτικά κάθε έτος να συντηρούνται και κάθε 5 έτη να περνούν τεστ υδραυλικών δοκιμών».

Τι θα συμβεί λοιπόν, στην απευκταία περίπτωση που κάποια πυρκαγιά απειλήσει ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου; Ποιος άραγε θα αναλάβει την ευθύνη για τους ασυντήρητους πυροσβεστήρες;

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ρήγμα στη Ν.Δ. Μακεδονίας...!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ρήγμα στη Ν.Δ. Μακεδονίας...!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ