2013-01-06 16:22:04
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων
Σε αλλαγή του ωραρίου των εφημεριών στα φαρμακεία από τον επόμενο μήνα προτίθεται να προχωρήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής Αυτό που σχεδιάζεται είναι να διημερεύουν καθημερινά τα φαρμακεία από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι ώρες διανυκτέρευσης παραμένουν οι ίδιες από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το πρωί, επομένως δεν θα υπάρχουν απογευματινές εφημερίες.

Όποιος, επομένως, θέλει να λειτουργεί απόγευμα, θα πρέπει να δηλώσει και διανυκτέρευση. Μάλιστα, πολλοί φαρμακοποιοί που χρειάστηκε να δηλώσουν, βάσει νόμου, 6 μήνες πριν ότι έχουν επιλέξει το διευρυμένο ωράριο, μιλούν για καταστρατήγηση της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση στον κλάδο.

Οι πολίτες από την πλευρά τους, ζητούν να λειτουργούν τα φαρμακεία περισσότερες ώρες, ενώ 219 φαρμακεία ήδη λειτουργούν με το διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο όπως προβλέπει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει προαναγγείλει την πλήρη αποσύνδεση του ελεύθερου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων από το καθεστώς διημέρευσης και διανυκτέρευσης, ενώ την ίδια ώρα, φαρμακοποιοί που έχουν επιλέξει το διευρυμένο ωράριο καταγγέλλουν ότι δέχονται πόλεμο από συναδέλφους τους.
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ