2013-01-06 15:52:43
Φωτογραφία για Jeffrey Goldberg: Τέλη Δεκεμβρίου το Ισραήλ σχεδίαζε να επιτεθεί στην Συρία!
Σε δημοσίευμα των TIMES OF ISRAEL γίνεται αναφορά στο ρόλο της Ρωσίας στο θέμα της Συρίας, αλλά και σε διάφορα σενάρια που έχει συζητηθεί η εφαρμογή τους. Το γεγονός ότι η Ρωσία έχει ήδη στείλει πέντε πολεμικά της πλοία με εκατοντάδες στρατιώτες της αποτελεί ένα ουσιαστικό μήνυμα της Μόσχας προς τη Δύση.

«Η Ρωσία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της Συρίας. Εικάζουμε ότι η κρίση θα κορυφωθεί πριν το Πάσχα», είναι μία από τις απόψεις που εκφράζει Ρωσική διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με Ισραηλινή πηγή, βρετανικά μέσα γράφουν ότι Ρωσικές χερσαίες δυνάμεις είναι έτοιμες ακόμη και να επιχειρήσουν με σκοπό την προστασία των Αλαουϊτών στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα νότια σύνορα του Λιβάνου με τα βόρεια σύνορα της Τουρκίας. Η ανάπτυξη των Νατοϊκών πυραύλων PATRIOT στα σύνορα της Τουρκίας έχουν προκαλέσει ανησυχία στη Μόσχα.

Διαβάστε περισσότερα  


«Υπάρχουν πληροφορίες ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν θέσει θέμα μέχρι και χερσαίων επιχειρήσεων στο εσωτερικό της Συρίας με στόχο να ελέγξουν τον χημικό οπλισμό που διαθέτει το καθεστώς Άσαντ. Υπάρχει έκδηλη ανησυχία στο Ισραήλ μην χρησιμοποιηθούν τα χημικά του Άσαντ εναντίον του με την πτώση του καθεστώτος», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Τέλη Δεκεμβρίου ο Αμερικανός δημοσιογράφος/αναλυτής, Jeffrey Goldberg, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε μυστικές συνομιλίες με την Ιορδανία ώστε να λάβει το πράσινο φως χρησιμοποίησης του εναέριου χώρου της Ιορδανίας για Ισραηλινές αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας. Σύμφωνα πάντα με τον Jeffrey Goldberg οι ΗΠΑ ήταν ενημερωμένες και συμφωνούσαν με το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω διαφωνίας της Ιορδανίας, που ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το επιτρέψει αργότερα.

Σε άλλο δημοσίευμα οι TIMES τονίζουν ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις είναι σε θέση άμεσης επέμβασης ενώ επισημαίνουν ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να μείνει απαθής σε Δυτική επιχείρηση αφού η Συρία είναι πολύ σημαντική για εκείνη.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ