2013-01-06 08:12:05
Φωτογραφία για Ο (σκύλος) Ερμής και ο Δίας ... της Αρχαίας Ολυμπίας
Όσοι έχουν επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας θα τους έχουν συναντήσει, αφού είναι οι μόνιμοι επισκέπτες. Ο λόγος για τον Ερμή και τον Δία, τα δυο ημίαιμα σκυλιά που «υιοθετήθηκαν» από το φυλακτικό προσωπικό της Ζ΄ Εφορείας, που τα φροντίζουν και τα ταΐζουν καθημερινά. Κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο, δεν έχουν πειράξει ποτέ κανέναν και πάντα κάνουν... χάδια με τον κόσμο, ιδιαίτερα ο Δίας, αφού ο Ερμής είναι πιο σοβαρός.

Τα δυο σκυλάκια γεννήθηκαν μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο, όπου κυκλοφορούσε και η μητέρα τους, μέχρι τη στιγμή που κάποιοι τη φαρμάκωσαν!... Από τότε έγιναν οι πιο καλοί φίλοι των αρχαιοφυλάκων αλλά και η συντροφιά τους, τις ημέρες που η επισκεψιμότητα είναι μικρή. Δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, είναι πεντακάθαροι, εμβολιάζονται όποτε χρειαστεί, παρακολουθούνται από κτηνιάτρους και έχουν την αγάπη των ανθρώπων που τους φροντίζουν.

Ο Ερμής και ο Δίας, όπως τους ονόμασαν οι αρχαιοφύλακες, έχουν «ελευθέρας» για τον Αρχαιολογικό Χώρο, τον οποίο επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά, πάντα βέβαια υπό το βλέμμα των αρχαιοφυλάκων
. Κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο χωρίς να πειράζουν κανέναν και δεν είναι λίγες οι φορές που θα φωτογραφηθούν από τους τουρίστες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, τους πλησιάζουν με χαμόγελο και τους χαϊδεύουν. Ο Δίας ανταποκρίνεται πιο εύκολα στα χάδια και είναι πιο παιχνιδιάρης από τον σοβαρό Ερμή που δεν κάνει και πολλά παιχνίδια.

Τα δυο συμπαθή τετράποδα, έχουν γίνει οι «μασκότ» του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και οι αρχαιοφύλακες που τα φροντίζουν, τα αναζητούν αν έχουν ώρα να εμφανιστούν στο σημείο κοντά στο εκδοτήρια, όπου κυκλοφορούν συνήθως. Πάντα όμως επιστρέφουν, σ` αυτούς που ξέρουν πραγματικά να τα αγαπούν και το έχουν αποδείξει Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ