2013-01-05 14:48:16
Φωτογραφία για ΛΟ : ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΩΣ ΟΜΑΔΑ... ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
Η διόρθωση των λαθών, που έχει ως αποτέλεσμα την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας, είναι ο στόχος του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον Έισι Λο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στο Top 16 της Ευρωλίγκας, κερδίζοντας την Μπεσίκτας στο ΣΕΦ. Όπως παραδέχθηκε ο Αμερικανός γκαρντ, μιλώντας στο "onsports.gr", είναι σημαντικό για την ομάδα να διατηρήσει το αήττητο στο «σπίτι» της, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πάει στη Βαρκελώνη με στόχο το πρώτο «διπλό» της στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Μίλησε, επίσης, για το «κλειδί» της νίκης επί των Τούρκων, το άσχημο ξεκίνημα και την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ, αλλά κι αν η χθεσινή (04/01) εμφάνισή τους έδωσε «απαντήσεις».

Αναλυτικά τα όσα είπε -Πετύχατε την πρώτη νίκη σας στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Σας έφυγε ένα άγχος;

«Είμαι χαρούμενος. Θέλαμε πολύ τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα
. Προερχόμασταν από την ήττα στη Βιτόρια στο παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ και σίγουρα δεν θέλαμε να χάσουμε και δεύτερο διαδοχικό ματς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που παίζαμε στην έδρα μας. Γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το αήττητο στο ΣΕΦ σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα με την Μπεσίκτας και νομίζω πως λειτουργήσαμε πολύ καλά ως ομάδα, έτσι φθάσαμε στη νίκη».

-Θεωρείς πως το «κλειδί» για το νικηφόρο αποτέλεσμα ήταν η άμυνα;

«Ναι. Ήμασταν πολύ καλοί στο συγκεκριμένο τομέα. Κάναμε πολύ καλή ομαδική δουλειά, κλείσαμε τους χώρους προς το καλάθι μας και πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας στην άμυνα. Θεωρώ πως αυτό είναι σημαντικό «όπλο» μας και πρέπει να τον αξιοποιούμε σε κάθε αγώνα μας. Όταν αποδίδουμε καλά στην άμυνα βγάζουμε ενέργεια και έχουμε θετική ψυχολογία στην επίθεση. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στα υπόλοιπα ματς».

-Ήταν η νίκη στον αγώνα με την Μπεσίκτας «απάντηση» γα την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ, στην πρεμιέρα του Top 16;

«Όχι. Εμείς δεν είδαμε τον αγώνα με την Μπεσίκτας ως ευκαιρία να δώσουμε απαντήσεις για την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ. Εκείνο τον αγώνα τον χάσαμε γιατί δεν παίξαμε καλά. Είναι απλό. Έτσι είναι το μπάσκετ Εάν παίξεις καλά θα κερδίσεις. Εάν δεν παίξεις καλά θα χάσεις. Εμείς στη Βιτόρια δεν κάναμε αυτά που μπορούμε ως ομάδα, για αυτό γνωρίσαμε την ήττα. Σίγουρα, πάντως, στόχος μας δεν ήταν να μοιράσουμε απαντήσεις. Αντιμετωπίσαμε ξεχωριστά το ματς με την Μπεσίκτας. Θέλαμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ και νομίζω πως τα καταφέραμε».

-Πώς βλέπεις τον όμιλό σας στο Top 16 της Ευρωλίγκας;

«Είναι πολύ νωρίς. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, αλλά και πάρα πολλά παιχνίδια. Η Κάχα Λαμποράλ για παράδειγμα δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στην πρώτη φάση, αλλά ήδη στο Top 16 έχει δύο νίκες, αφού νίκησε και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μάλιστα εκτός έδρας. Ίσως πολλοί δεν το περίμεναν αυτό πριν ξεκινήσει αυτή η φάση. Γενικά, πρόκειται για ανοιχτό όμιλο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πάρεις την πρόκριση».

-Την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσετε την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη…

«Ξέρουμε πως έχουν πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζουμε πως έχουν και ταλέντο και εμπειρία. Πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές ομάδες στη διοργάνωση. Εμείς θα κοιτάξουμε αυτόν τον αγώνα ξεχωριστά, θα προετοιμαστούμε και θα πάμε για τη νίκη».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ