2013-01-05 11:58:10
Φωτογραφία για Πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους έως 29 ετών.
ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΚΤΕΛΕΣΗ" ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΣΩ ΕΦΟΡΙΑΣ!

Έτος νοικοκυρέματος χαρακτήρισε το 2013 ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι προτεραιότητες είναι η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας στα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας.

Μιλώντας το Σάββατο στη ΝΕΤ ο κ.Βρούτσης προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους έως 29 ετών. Η δράση αυτή, όπως διευκρίνισε, θα αφορά μεταξύ άλλων άξονες, όπως ο τουριστικός και ο επιχειρηματικός.

Ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι το 2012 λήφθηκαν «δύσκολες και επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπήρξαν αδικίες κατά την προσαρμογή των συντάξεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι διασφαλισμένο το ασφαλιστικό σύστημα και ο κατώτατος μισθός, και υπογράμμισε ότι δεν θα γίνουν άλλες προσαρμογές στις συντάξεις.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας υπό τον Γ.Βρούτση, ο υπουργός έδωσε εντολή να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το θέμα που έχει προκύψει με τους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις χωρίς επαρκή στοιχεία.

Όπως σημείωσε, για πρώτη φορά φέτος θα δοθεί επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 360 ευρώ, ενώ σημασία θα παίξει και ο χρόνος ασφάλισης στον φορέα.

Αναφορικά με το κυνήγι της αδήλωτης εργασίας, ο κ. Βρούτσης είπε ότι σε αυτό θα συμμετέχει και η οικονομική αστυνομία.

***

Η τροϊκανή "καμόρα" θέλει την εκτέλεση των μικρομεσαίων

Στις αντιρρήσεις της τρόικας σκοντάφτει η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα μέσω πολλών δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η τρόικα έχει θέσει βέτο λέγοντας ότι νέα ρύθμιση δεν θα δεχθεί, ούτε μεγάλη αύξηση των δόσεων, καθώς -όπως λένε- η διαδικασία αυτή τελικά αυξάνει τα χρέη(αγνοώντας οτι ΔΕΝ υπάρχουν πλέον άλλα χρήματα να αρπάξουν απο τις τσεπες των μισθωτών και συνταξιούχων που πίνουν το αίμα).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να βρουν τρόπους ώστε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για την τμηματική εξόφληση των χρεών.

Μία από τις εισηγήσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι να δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώσουν σε 36 δόσεις. Μάλιστα εκφράζεται η επιθυμία οι δόσεις να γίνουν 48, ωστόσο, εκτιμάται ότι η "καμόρα" θα ασκήσει βέτο.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι το ύψος της ελάχιστης δόσης: σήμερα είναι 100 ευρώ και μελετάται η περαιτέρω μείωση, εφόσον το χρέος δεν ξεπερνά τις 2.000-3.000 ευρώ(κάτι που στην ουσία θα αφορά ελάχιστους εως κανέναν - δώρον άδωρον που λέγανε και παλιά ή απλώς στάχτη στα μάτια του κόσμου). I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φαγητό έξω από τους κάδους...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φαγητό έξω από τους κάδους...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ