2013-01-05 11:27:25
Φωτογραφία για Παναθηναϊκός: Προχωράει στην επόμενη μέρα με ΑΜΚ 15 εκ. ευρώ
Η υπόθεση με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον Παναθηναϊκό που έχει ετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις του για εισροή κεφαλαίων.

Στο χθεσινό (4/01) ΔΣ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (8/01) νέο ΔΣ με θέμα την προκήρυξη νέας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Ακολούθως, το συμβούλιο θα ορίσει Γενική Συνέλευση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να ψηφιστεί η ΑΜΚ.

Το ύψος της θα ανέρχεται στα 15 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί κατά το ήμισυ από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Ο κ. Αλαφούζος έχει ήδη μιλήσει για δάνειο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν είναι εύκολη περίπτωση καθώς οι Τράπεζες δεν δανειοδοτούν όπως παλιά.

Τα υπόλοιπα αναμένεται να καλυφθούν από μετόχους που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνδράμουν οικονομικά, ενώ ο δρόμος είναι ανοιχτός για όποιον άλλο θελήσει να μετάσχει. Ανάμεσά τους και οι κ. Βγενόπουλος και Πολέμης που όμως το ποσό που θα βάλουν δεν θα ξεπεράσει τα 2-2,5 εκ. ευρώ.


Επομένως ολόκληρο το ποσό της ΑΜΚ είναι αδύνατο να καλυφθεί, αλλά στο «τριφύλλι» θα είναι ικανοποιημένοι αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν ένα ποσό γύρω στα 9 εκ. ευρώ, προκειμένουν να βγει η χρονιά.

Η ΑΜΚ θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση που υπολογίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης περιλαμβάνουν μειώσεις συμβολαίων, περικοπές του ρόστερ, αποδεσμεύσεις, δανεισμούς ή πωλήσεις παικτών. Επιπρόσθετα θα πρέπει να γίνουν νέοι διακανονισμοί με τους παίκτες για τα οφειλόμενα καθώς πλησιάζει πια… απειλητικά και ο Μάρτιος, οπότε υπάρχει ο έλεγχος της UEFA και οι «πράσινοι» θα πρέπει να παρουσιάσουν τα απαιτούμενα στοιχεία αν δεν θέλουν να έχουν την… τύχη της Μάλαγα.

Στο ΔΣ της Τρίτης θα εγκριθεί και η αλλαγή του αριθμού των μελών σε 9 πέντε από τους οποίους θα είναι άτομα που προέρχονται από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Στο συγκεκριμένο ΔΣ θα «τελειώσουν» πιθανότατα και οι Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ