2013-01-04 19:06:03
Φωτογραφία για Για διαδικασία με χρονοδιαγράμματα στο Κυπριακό κάνει λόγο ο Νταβούτογλου
Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια ατέρμονη διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς χρονοδιαγράμματα, ανέφερε... ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο υπόμνημά του με την ονομασία «Η εξωτερική πολιτική μας για το 2013», το οποίο κατατέθηκε μαζί με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για σκοπούς έγκρισης.

Στην αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Νταβούτογλου προσθέτει ότι η έναρξη μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό έχει αφεθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Το 2013, είπε, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εμφάνιση του Κυπριακού. «Την ώρα που οι Τ/κ συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους, παρά τις αντιξοότητες και τις πιέσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε ο τ/κ λαός να πληρώσει το τίμημα της απροθυμίας των Ε/κ».

Εάν εκείνο που θέλουν οι Ε/κ δεν θα είναι συνεταιρισμός, τότε αυτό θα πρέπει να αντικατοπτριστεί και στη λύση του Κυπριακού, συνέχισε υποστηρίζοντας ακόμα ότι η Τουρκία, ως «μητέρα-πατρίδα» και εγγυήτρια χώρα, συνεχίζει να διατηρεί τη φιλοσοφία της να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ