2013-01-04 18:53:38
Φωτογραφία για Καδρόνια και φωτιές πάλι το Αιτωλικό! Ένας κάτοικος τραυματίας σε συμπλοκή με αθίγγανους..Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής..
Tα σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν νωρίτερα μεταξύ κατοίκων του Αιτωλικού και αθίγγανων έξω από αστυνομικό τμήμα και στον οικισμό των τσιγγάνων. ... 

Μετά τα επεισόδια του Αυγούστου, που οδήγησαν σε συλλήψεις, στο Αιτωλικό απλώνεται και πάλι η ένταση.

Αυτή τη φορά, όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξε συμπλοκή δυο αθίγγανων με δυο κατοίκους του Αιτωλικού που είχε σαν αποτέλεσμα ο ένας νεαρός κάτοικος να δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου. 

Η είδηση του τραυματισμού του προκάλεσε την έντονη αντίδραση δεκάδων κατοίκων που στο μεταξύ συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού και ενώ οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τους δυο πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Καδρόνια και φωτιές ξανά στο Αιτωλικό

Όπως διαβάζουμε στο AgrinioPress, κάτοικοι του Αιτωλικού ήταν οπλισμένοι με καδρόνια και πήραν μάλιστα στο κυνήγι έναν αθίγγανο που βρήκε καταφύγιο στο Τμήμα! 


Μετά την μεταφορά των συλληφθέντων στο Μεσολόγγι ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων πήγε στον οικισμό των τσιγγάνων, λίγο πριν το Κέντρο Υγείας και κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπήκε φωτιά σε δυο οικίσκους που παραδόθηκαν στις φλόγες! 

Εξαιτίας της άσχημης τροπής που είχαν τα πράγματα, κλήθηκαν ενισχύσεις κυρίως από το Αγρίνιο, 

ενώ τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό του οικισμού. 

Από τον οικισμό οι περισσότεροι αθίγγανοι έφυγαν, όπως και αρκετοί από τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Εκεί και η Χρυσή Αυγή με τον Βουλευτή Μπαρμπαρούση

Στο δρόμο παρέμειναν όμως αρκετοί κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί με τους τσιγγάνους στην περιοχή. 

Στο σημείο έφτασαν και μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης που σε δηλώσεις του είπε πως οι ρομά πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν πολίτες. ζητώντας από τους θεσμικούς φορείς να τηρήσουν την νομιμότητα.

Ανακοίνωση από τη Χρυσή Αυγή,με αφορμή τις νέες επιθέσεις ρομά στο Αιτωλικό

Να παταχθεί άμεσα η εγκληματική δράση των ρομά σε ολόκληρη τη χώρα. Να πάψει επιτέλους η ατιμωρησία και η ανοχή των αρχών. Όσο το κράτος κοιμάται, οι Έλληνες πολίτες είναι αναγκασμένοι να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων που πλήττονται από τους εγκληματίες.

Σχόλιο..

Οι κάτοικοι έχουν προηγούμενα στην ευρύτερη περιοχή με τους ρομά λόγω των πολλών κλοπών και των καυγάδων που γίνονται.Φυσικά η Χ.Α είναι το μόνο κόμμα που πάει με την πλευρά των κατοίκων την ώρα που κάποια άλλα παραμένουν αμέτοχα ή παίρνουν την πλευρά των τσιγγάνων.Νομίζω την μπανανοποιήση την κάνει το ίδιο το κράτος καθώς δεν τιμωρεί τους δράστες κλοπών,ληστειών κλπ και αφήνει ελεύθερους τους δράστες έπειτα από μερικές μέρες,με αναστολή..προκαλώντας στα θύματα το συναίσθημα ότι το καλύτερο είναι να την επόμενη φορά να αυτοδικήσουν.Το θέμα δεν είναι μεταξύ ρομά κατοίκων.Τόσα χρόνια συμβίωναν χωρίς να υπάρχουν τέτοιες εντάσεις.Το θέμα είναι θεσμικό.

Δικαιοσύνης,Αστυνομίας και κράτους που έχουν απαξιωθεί και δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.Αυτό το φαινόμενο έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα,και για αυτό βλέπουμε συνεχώς όσους αδικούνται να διαμαρτύρονται και να τα σπάνε.

Jack the Ripper
Eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ