2013-01-04 17:27:47
Φωτογραφία για Ύποπτοι για τέσσερα κακουργήματα οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
Προθεσμία για να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα έλαβαν δια των συνηγόρων τους από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος.

Ειδικότερα, οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που τους απέστειλαν οι εισαγγελείς αφορούν την διερεύνηση των ακόλουθων αδικημάτων (σε βαθμό κακουργήματος):

- ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»

- ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50

- νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα

- φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

Ερευνώμενο αδίκημα επίσης είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.


Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς άνοιξαν χθες τον κύκλο των καταθέσεων, καλώντας συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται ότι τα τρία συγγενικά του πρόσωπα εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί φέρονται να έχουν σκοπό να εξετάσουν τις επόμενες ημέρες όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών το ηλεκτρονικό αρχείο από την τότε ομόλογο του Κριστίν Λαγκάρντ.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν και σε ποιον ή ποιους υπαλλήλους παρέδωσε την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και με τι εντολή. Ο ίδιος πάντως στην εξέταση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει ότι το επίμαχο υλικό το είχε παραδώσει σε συνεργάτη του γραφείου του, τον οποίο δεν είχε κατονομάσει, για να το φυλάξει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ