2013-01-04 15:36:02
Φωτογραφία για Αντιλαλούν οι φυλακές - Το ζεϊμπέκικο του Φώτη Κουβέλη
Ήταν καθαρή παραγγελιά αυτή που δόθηκε σε γραφεία κόμματος ανήμερα την Πρωτοχρονιά και είχε και τον συμβολισμό της. Στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ (στα γραφεία της και μόνον για τα μέλη της) ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Φ. Κουβέλης ζήτησε από την αυτοσχέδια ορχήστρα που ήταν εκεί να παίξει το τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη «Αντιλαλούν οι φυλακές» και έριξε - για το καλό του χρόνου- και μια γυροβολιά. Ο κ. Σπ. Λυκούδης ζήτησε και αυτός συμβολική «παραγγελιά» και χόρεψε στον ρυθμό του τραγουδιού «τα δυο σου χέρια πήρανε βεργούλες».

Και όμως το θέμα της τιμωρίας όσων έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα κυριάρχησε ανάμεσα στα μέλη της ΔΗΜΑΡ σε εκείνη την πρωτοχρονιάτικη γιορτή και οι πάντες συμφώνησαν με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού ότι οι «κουκούλες άρχισαν να πέφτουν» και ότι «τέρμα στην ατιμωρησία».Το 2013 θα είναι σημαδιακό για όσους τόλμησαν να βάλουν το δάκτυλό τους στο μέλι, ειπώθηκε. Κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο, άλλωστε και αυτοί συγκυβερνούν.


Πάντως η γιορτή, παρά τη λαχταριστή γουρουνοπούλα που προσφέρθηκε (τα μέλη για να την αγοράσουν και για να την ψήσουν έβαλαν ρεφενέ) ήταν λιτό και κόσμιο. Η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζει και αυτή οικονομικά προβλήματα (καθ΄ ότι δεν πήρε κρατική επιχορήγηση) και τα κουπόνια της οικονομικής της εξόρμησης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με τους βουλευτές της να κυνηγούν τον... κ. Ι. Στουρνάρα, αφού πληροφορήθηκαν ότι έδωσε από την τσέπη του γενναία συνεισφορά στο ΠαΣοΚ.

Πηγή: Βηματοδότης
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ