2013-01-03 15:54:05
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Ποδαρικό με φόρους, αυξήσεις στη ΔΕΗ και επιβαρύνσεις σε ακίνητα και αγροτεμάχια…»
Με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις στους προϋπολογισμούς των Ελληνικών νοικοκυριών από τις αρχές του 2013, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μόνο νέο που έφερε το νέο φορολογικό είναι φορολογικά βάρη 3 δις ευρώ για το 2013, που θα φορτωθούν στις πλάτες μας, μαζί με το χαράτσι της ΔΕΗ, το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Παράλληλα, αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων και φορολογούνται και τα αγροτεμάχια, ακόμη και στους κατ’ αποκλειστική επαγγελματική δραστηριότητα αγρότες.

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ επιβάλλει αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα τιμολόγια της εταιρίας αναμένεται να αυξηθούν από 14,5% έως 48,5%, γεγονός που θα “γονατίσει” κυρίως τα φτωχά νοικοκυριά.

Οι νέες επιβαρύνσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ έρχονται να προστεθούν στα τρία χαράτσια (τέλος ακινήτων – τέλος επιτηδεύματος – ειδική εισφορά αλληλεγγύης) και στα 3 δις των φορολογικών βαρών που έρχονται το 2013.


Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης θα οδηγήσει σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της μη συμμόρφωσης των φορολογούμενων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις με συνέπειες δραματικές για τα δημόσια οικονομικά.

H έξοδος της χώρας από τα δημοσιονομικά της αδιέξοδα δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

H οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και φόβου για το αύριο…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ